fbpx

Zefal K-Traz U13 U-lakat

A Zefal K-Traz U13 U-lakat a 13 mm vastag szárainak köszönhetően megfelelő biztonságot nyújt a közepes biztonsági kockázatú helyeken, a vázkonzoljára csak egy mozdulat feltenni, így könnyen és praktikusan szállítható. Vékony és közepes méretű tárgyakhoz tudjuk lezárni vele a kerékpárt, de egy 120 cm hosszú kábelsodrony is jár hozzá, mellyel a kerekeket is hozzá tudjuk zárni a lakathoz.

A Zefal 20 fokozatú biztonsági skáláján a 13-as szinten helyezkedik el a K-Traz U13 U-lakat, amiből erősen sejthető, hogy a gyártó a biztonsági szintről nevezi el az adott lakatot. Bár ennél a modellnél a 13-as szám máshol is visszaköszön, ugyanis a szárak vastagsága 13 mm. A Zefal közepes biztonsági kockázatú helyekre ajánlja ezt a kerékpár lakatot, ami azt jelenti, hogy pár órára felügyelet nélkül is ott hagyhatjuk a kerékpárunkat forgalmas helyeken, mert nem egy mozdulat levenni a tolvajnak ezt az U-lakatot.

A már említett 13 mm-es, edzett acél szárak kellő védelmet adnak és a zárszerkezet sem egyszerűen feltörhető. A szárakon gumi borítás található, ami megvédi a kerékpárunk festését az esetleges lakat okozta sérülésektől. Az U-lakattal egyszerűen hozzázárható a kerékpárunk különböző tárgyakhoz, mindössze a lakat mérete szabhat határt ennek, a K-Traz U13-mal még a közepes méretű tárgyakhoz is hozzá tudjuk lakatolni, és természetesen az összes bringa tárolóval, korláttal kompatibilis. A további biztonság érdekében egy 120 cm-es, mindkét végén hurokkal ellátott, acélsodrony is jár a lakathoz, amivel a kereket tudjuk hozzázárni a lakathoz, bár az óriási védelmet nem jelent a kerék számára, de szerszám nélkül mégsem tudják elvinni a kerekünket.

 

Mivel az U-lakat nem összehajtható, ezért gondolhatnánk azt, hogy a szállítása nem annyira egyszerű, de a Zefal egy praktikus váz konzolt is ad hozzá, ami a 20-42 mm átmérőjű vázcsövekkel kompatibilis, és melyről gyakorlatilag egy mozdulattal le tudjuk venni a K-Traz U13 kerékpár lakatot. A Sold Secure teszten Silver minősítést kapott.

Ajánlott fogyasztói ár: 18 990 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások