fbpx

ABUS Alarmbox 2.0 kerékpárriasztó

Az ABUS által nem olyan régen piacra dobott Alarmbox 2.0 egy olyan biztonsági lakat amely rögzíti azt a pontot ahová tettük. Aktiválás után, ha az eszközt elmozdítják (akár 3-4mm), vagy ütést kap, akkor négy hangos csipogással jelzi, hogy élesítve van és hagyják békén! Ha a tolvaj nem lepődött meg és újra próbálkozik, 100 dB-es hangerővel találja magát szembe, ami közelről nem éppen kellemes. A riasztó 15 másodpercig szól, majd újraértékeli a helyzetet pillanatok alatt. Ha békén hagyják és nem mozgatják, ő is csendben marad. Az ABUS rendszerének köszönhetően, így nincs téves riasztás, azért, mert pl. erősen fúj a szél, vagy egy labda nekigurul a bringánknak.

Az ABUS Alarmbox 2.0 erős alumínium háza komoly védelemmel látja el a benne lévő elektronikát, illetve az eszközt a hozzá tartozó fém pántokkal rögzítjük, ami ráfeszül a csőre és méretei miatt levágása csak a bringa sérülésével oldható meg.

Az ABUS Alarmbox 2.0 kerékpárunkat nem csak fizikai védelemmel látja el, hanem a bringa egy elektronikus védelmet kap. A statisztikák szerint a tolvajok átlagosan 3 percet szánnak egy bringa ellopására. Ha ezt nem látják kivitelezhetőnek, vagy túl necces a szituáció, akkor keresnek mást. A riasztó hangjától ne azt várjuk, hogy valaki a járókelők közül odamegy és intézkedik, mert egyik állampolgárnak sem ez a feladata, viszont a tolvajt első körben meglepi, majd nagy mértékben növeli a lebukás veszélyét!

Ezt a kis okos eszközt ezenkívül rengeteg a szabadban hagyott tárgyat is meg tud védeni. Én például a kajakomba tettem bele a kempingben éjszaka. Már a figyelmeztető hangjelzésre is felkeltem volna, nemhogy a riasztásra, amire valószínűleg az egész kemping is kiugrott volna a sátorból. Nagyon jó szolgálatot tett a strandon is. Amíg a vízben voltunk, az Alarmboxot a táskánkba tettem. Ha valaki megemeli a táskát és tesz egy lépést az Alarmbox riaszt 100 dB-lel, így több száz ember nézne nagy szemekkel a tolvajra, aki vagy elfut a riasztásban lévő táskával, vagy ledobja azt. Egyik sem jó megoldás a számára. Ezen kívül az Alarmbox 2.0 használható bringára, rollerre és mindenféle kültéri vagy beltéri értékes eszközre.

 

Az ABUS Alarmbox 2.0-át használhatjuk önmagában kábellel, vagy lánccal. A rolleresek előszeretettel használják a kábeles változatot, aminek a védelmi szintje csekélyebb, de könnyebb, mint a láncos verzió, ami viszont nagyobb védelmi szintet biztosít, így pedelec bringákhoz is ajánljuk!

Kiegészítő lánc vagy kábel használatakor nem a bekapcsolóval aktiváljuk az Alarmboxot, hanem a lánc dokkolásával lesz aktív a riasztónk.

A közel 100 éves Német, biztonságtechnikai cég, az eszközhöz hátlapot is tud biztosítani, így bringánkról 1 mp alatt áthelyezhető a rögzítés pl. a rollerünkre.

További információkért kattints ide.

Ajánlott fogyasztói ár: 28 695 Ft (Alarmbox külön)

Alarmbox szett lánccal: 42 790 Ft

Alarmbox szett kábellel: 38 510 Ft

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások