fbpx

Maratondömping – előzetes

Lassan lecseng a versenyszezon, de előtte még egy gigantikus dózist kapnak versenybeszámolókból mindazok, akik az MTB maratonokat részesítik előnyben. A hazai Bükk- és Mátra Maratonok mellett helyet kap a magazinban ezúttal az extrémtávjáról híres Salzkammergut Trophy, illetve Európa legnehezebb többnapos MTB versenye a Jeantex Bike Transalp.

Hajnalban rajtol a Salzkammergut Trophy 200 kilométeres távja

Kovács Botond számára a Salzkammergut Trophy emlékezetes maradt, hiszen ez volt élete első külföldi versenye. Számára a táv így indult:

“Az első startblokkban kerestem magamnak helyet. Sajnos korán be kellett állnom, hogy beférjek, így a bemelegítés elmaradt. Azt reméltem, hogy az első 10 kilométeres mászást picit finomabban kezdjük, de csalódnom kellett. Úgy haladt a mezőny, mintha a hegy tetején lenne a cél. A kapaszkodás közben, 185-ös pulzus környékén, a fülemen is levegőért kapkodva néha körülnéztem, kikkel is tekerek. Lehet, hogy nem kellett volna, mert nem egy 40-45 éves fazont láttam közvetlen környezetemben és előttem… Picit elszontyolodtam, aztán arra jutottam, hogy nem otthon vagyok. Itt teljesen normális, hogy meglett férfiak jó kondiban vannak és sörözés, meg tévébámulás helyett sportolnak. A hozzám hasonló, itthon ritkaságszámba menő amatőr sportolóból meg Dunát lehet rekeszteni. Ez van! Örülj, hogy itt lehetsz, élvezd a hangulatát és a csodálatos tájat! Mondtam magamnak, és így is tettem.”

A Transalpos fiúk viszont már nem először vágtak neki a 600 km feletti távval rendelkező küzdelemnek, így mind a Bikemag.hu-Meditech SC párosát (Marton Attila és Halász Róbert) mind pedig a Bikemag-George KSE kettősét (azaz Vock Balázs és Várallyai László) ismerősként üdvözölhetik a magazin olvasói. A Transalpon történtekről folyamatosan beszámoltunk honlapunkon, ezúttal az összefoglaló és az összegzés következik.

A Salzkammergut Trophy-ról és a Jeantex Bike Transalpról magazinunk nemsokára megjelenő 2008. szeptember-októberi számában olvashattok részletes beszámolókat Szücs Ferenc, Gajdov Géza és Kovács Botond jóvoltából.

Marton Attila éppen a Transalp fáradalmait piheni ki

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo