fbpx

KTM 2009-es újdonságok – előzetes

Az év ezen időszakában már számítani lehet arra, hogy a nagyobb kerékpár- és kerékpáralkatrész-gyártók megtartják következő évi termékeik bemutatóját.
Így tett a nagynevű osztrák „narancs hatalom” is, felhúzta a nyúlcipőt, mi pedig már július elején a mattighofeni gyáregységükben landolhattunk Simon Emese (KTM SC) és a hazai forgalmazó társaságában.

A 2009-es újítások nagyon figyelemre méltóak, egyik-másik pedig egyedien előremutató. Előbb azonban hadd mutassák meg a számok, hogy milyen szorgos volt a gyártó ez elmúlt egy év során. Jövőre, 2009-ben csak az MTB vonalon 16 kategória lesz! Ez tovább bontható az össztelósokra (7 kategória: verseny maraton, enduro, all mountain, downhill és lady) és a merevfarúakra (9 kategória: dirt/street, enduro, all mountain, verseny maraton és lady). Ez a mountain bike-ok esetében 58 db modellt jelent 2009-re, így valóban „szenvedhetünk” a bőség zavarában.

A MTB szegmensben 2009-re a fejlesztések fő húzóága egyértelműen a felsőkategóriás karbon versenygépeké. Maga a bemutató is ezzel kezdődött és a legtöbb innováció ezen a szinten történt. A KTM „háborút hirdetett a súly ellen”, fegyvere a karbon, melynek eredménye egy-egy vadiúj merevfarú és össztelós gép: a Myroon és a Score…

Minderről részletesen Lcs és Atom jóvoltából magazinunk nemsokára megjelenő 2008. augusztusi számában olvashattok. A cikkben az modellek bemutatása mellett a fárasztásos nyúzótesztek világába is betekintést nyerhettek.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások