fbpx

KiállítáSOKK

Magazinunk stábja három kiállításon vett részt tavaly ősszel, ahonnan nem tértünk haza üres kézzel. Nagyon nem, ezért még mindig nem fogytunk ki az érdekes anyagokból. Ezúttal a Bike Brnóról és az Eurobike-ról egy-egy újdonságcsokorral, míg az EICMA-ról egy versenybeszámolóval jelentkezünk.


Géza és Bander Brnóból:

Ha november, akkor Bike Brno. Természetesen idén is elzarándokoltunk az egyre fejlődő cseh kerékpárpiac seregszemléjére, hogy beszámolhassunk nektek az újdonságokról. Mivel rengeteg cseh kerékpáros cég van, ráadásul hazai szemmel nézve elképzelhetetlenül sok köztük, aki komoly saját fejlesztésekkel is rendelkezik, így elsősorban őrájuk koncentráltunk.

Habár ott is vannak tajvani katalógusból rendelgető cégek (pl. Favorit), azért sokaknak saját elképzelésük van a kerékpárról, melyet meglepően sokan közülük ráadásul ott helyben is öntenek formába, vagyis ott gyártják őket. A legtöbbjükkel már találkoztunk az előző években, ám mindig akadnak új kiállítók pl. a Coowa. A neves cégek a megszokott magas minőséget hozták, néha-néha azért meglepve a népet egy-egy szájtátósabb újdonsággal, és vannak az általunk eddig második sorba sorolt cégek, melyek egyszer csak feléledtek, és belendültek, meglepő gépekkel, vagy akár egész palettával rukkoltak elő.


Bander és Géza Friedrichschafenből:

Az Eurobike hatalmas, a magazinban rendelkezésre álló hely viszont véges, így még egy adagot teszünk közzé a Friedrichshafenben szerzett benyomásainkról. Mivel rengeteg újdonság és látványosság volt, így még most is nehéz volt kiválogatni mi kerüljön be, és mi az, ami sajnos most is kimarad. Megpróbáltuk azért a legérdekesebb csemegéket tálalni mind az aszfalt, mind pedig a hegyek világából, speciális kínai olimpiai fűszerezéssel, desszertként pedig néhány furcsaságot kínálunk, amit a szokásos citromos koktéllal öblítünk le. Jó étvágyat!


HBalage Milánóból:

Gondolná-e az olvasó, hogy a világ egyik legnagyobb kerékpáros nagyhatalmaként számon tartott Olaszország hasonló szakmai problémákkal küzd, mint hazánk? Egyáltalán nem utánpótlásgondokra célzok, hanem valami teljesen másra… A derék taljánoknak ugyanis közel 40 nyitott velodromjuk van, emellett azonban pillanatnyilag egyetlen fedett pálya sem áll rendelkezésükre – ami ugye a téli pályaversenyek egyik előfeltétele…

Nem volt ez mindig így, hiszen a Milánói hatnapos hajdan kiemelkedő szerepet foglalt el a pályások versenynaptárában. Aztán a 66. EICMA szervezői gondoltak egyet, építettek egy ideiglenes pályát és felelevenítették a hagyományt. Mert mi is kell a jó hatnaposhoz? Egy rövid, fedett fapálya, világsztárok tömege, jó hangulat és sportszerető közönség. Milánóban 2008 novemberében ebből szinte minden adott volt.

Mindez összesen 19 oldalon, magazinunk nemsokára megjelenő 2009. január-februári számában.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo