fbpx

Kiállítás extra – jan.-feb. előzetes

Az európai kiállításdömping szinte teljes keresztmetszete a magazinban. Nemsokára megjelenő 2008. január-februári számunkban a Bike Brno, a Eurobike és az EICMA kiállításokon begyűjtött anyagokból adunk kimerítő jellegű bemutatót. Innováció, stílus, női vonal, pályaverseny és az elmaradhatatlan citromdíjasok összesen 19 oldalon…

András és Géza jelenti Brnóból:

„Legfőbb benyomásunk persze most is az volt, hogy hol van a cseh kerékpárpiac a hazaihoz képest. Bizony, nagyon messze elhúztak! Rengeteg forgalmazott márkanév, köztük persze nagyon sok hazai cég, közülük is sok nagyon színvonalas, igényes piacra valló kínálattal volt jelen, nem is beszélve a kiegészítők, ruházat fantasztikusan széles választékáról.

A legfőbb tendencia, ami szemet szúrt természetesen most is a karbonosodás volt. Persze leginkább mindenki a vázakkal nyomult. Lényegében nem nagyon volt bringás cég karbon modellek nélkül, sőt, a többségnek már több ilyen modellje is szerepelt a palettán.

Gyermekkorunk Favoritja karbonból

A kiállításon általában teljes palettával megjelenő nagy külföldi márkák mellett egyre nagyobb számban vannak jelen a hazai cégek. Az Eurobike-os beszámolókban tett nemzetközi áttekintést követően mi most inkább a cseh cégek termékeire koncentrálnánk. E téren is számos új márkával találkoztunk, bár közülük is sokan csak az egyszerűbb tajvani tucatvázakra építenek gépeket, noha általában tisztességes minőségben. A cseh márkanevek közül tavalyhoz hasonlóan a Pell’s, Duratec, RB, Superior, Author, Fort, 4EVER márkaneveket emelném ki, kiegészítve még a webajánlónkban már szerepeltetett, mára kultmárkának számító Mrazekkel.”

Eurobike, Bike Brno, EICMA

A kiállítás tüdők nélkül persze félkarú órás. Tudják ezt a Kellys markecosai is, ezért egyből két hölgyet állítottak hadrendbe a látogatók, ezen belül pedig jórészt a férfinépének csalogatására. Sajnos a két pár előnyből csak egyet tudtunk szállítani nektek (pedig a másik jobb volt…) mivel a művész annyit pepecselt az elsővel, hogy a másodikat már képtelenek voltunk kivárni. A fogás eredménye kicsit felemás, mert visszanézve a képeket rájöttünk, hogy ezen a standon nem is fotóztunk biciklit…

Atom és Lcs jelenti Friedrichshafenből:

„A szeptember-októberi számban Atom osztott meg Veletek egy XC, egy FR és egy alkatrész blokkot, az Eurokike 2007-es felhozatalából, én viszont most 4 fő részre osztanám a bemutatót:

Elsőként olyan termékek keverékét láthatjátok, amelyek azért tetszettek nekünk, mert innovatívak-, előremutatók voltak, vagy egyszerűen csak szépek, érdekesek.

A GT visszatérésének nagyon örültünk, pláne amilyen jól sikerült. A BMX vonalon alapból jól cseng(ett) a nevük, és ők itt is képesek voltak nagy dobásra

Ezután a lányok örülhetnek, hiszen őket is egyre jobban kényeztetik a gyártók. Mi ezzel a pár példával csak a felszínét kapargatjuk a lezajló folyamatoknak, melyeknek a vége valószínűleg az lesz, hogy a szebbik nem egyre nagyobb szeletet kap majd a piacból. Ha az itt látható módon csinálnak kedvet hozzá, akkor legalábbis biztos…

Orange 5 Diva. Kifejezetten lány-specifikus geometria: 14”-os vázméret, 515-ös felsőcsőhossz, 662-es átlépési magasság, all mountain célokra

A harmadik blokkban helyet adunk azon örömünknek, hogy a jóízlés – szerencsére – egyre fontosabb szerepet kap a kerékpáriparban. A folyamat erősen pozitív irányt vett az elmúlt időben, és láthatóan nagyon jó dizájnerek kapnak szerepet a legtöbb komoly gyártónál.

A fehér/barna divat az Additive-nél is dívik. Ők ezt különösen egyedien oldják meg, főleg a hatalmas váztáska-elhelyezését az alsó vázcsőben. Az alkatrészek nagyon igényesek: DT kerékszett, Formula ORO, XT, stb.

Végül pedig az ellenpólus: természetesen 2007-ben is számtalan búcsús megoldással találkoztunk, legyen az szándékos, vagy véletlen eltévelyedés akár… Ezeket a szépségeket a szokásos citrom-blokkba rendeztük Nektek.”

Igénytelen alátétezés a Magura(!) standján – ez egy első 203-as adapter hátul…

HBalage jelenti Milánóból:

Az EICMA kapcsán az előző számban már letudtuk az országútis csemegéket, így ezúttal legújabb dilimet, a pályaversenyzést erőltetném. Na persze nem véletlenül, hiszen a kiállítás idei kísérőrendezvénye egy négynapos pályaverseny volt, ahol Paolo Bettini is pályára lépett. A téma technikai részére ráhangolódni ide kattintva lehet.

Pillanatkép a többnapos párosversenyek mindennapjaiból – 2007. országúti világbajnoka jól megérdemelt ebédjét fogyasztja

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo