fbpx

Kerékpárzár-körkép – előzetes

A szomorú apropója e körképnek, hogy a számos ősi szakma mellett akad egy, amely nem örvend nagy népszerűségnek: ez pedig a tolvajoké. Ráadásul jó dolguk van, mert ma már nem csak egy autó vagy egy motorbicikli lehet nagy értékű, hanem egy kerékpár is. Miután komoly iparág épült a kerékpárgyártás köré, valamint a tolvajok is ipari szinten tevékenykednek, logikus volt, hogy a kerékpárzár készítésben is tömeggyártási kapacitást lásson a piac. Így működik modern világunk. Hát, ha már a tolvajoknak köszönhetően ez így alakult, akkor próbáljuk védeni értékeinket és szerelmünket, a bringát is – ha történetesen nem vihetjük be mindenhová magunkkal.

sodrony- / görgős- / láncos- / U-lakat

Az általános bölcselet a kerékpárlakatok esetében is igaz: olcsó húsnak (általában) híg a leve. Mint minden rendes fogyasztói társadalomban, a választék a kerékpárzárak között is óriási. Nemcsak árban, de minőségben is. Ne higgyünk csak a méreteknek, hiszen nem biztos, hogy a legnagyobb lánc, vagy a legvastagabb U lakat a legerősebb. Az alapanyag a kulcskérdés! Készülnek olyan karcsú modellek is, amelyekkel a kasszafúró, a fagyasztóspray vagy a legnagyobb áttételes „börtönkerítés” vágó is csődöt mond…

Magazinunk nemsokára megjelenő 2008. áprilisi számában ezen fontos a kiegészítőkből mutatunk be 18 darabot, a BBB, a Kryptonite, az Abus és a Bikefun termékeiből.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo