fbpx

Adidas Slopestyle 2008 – előzetes

Nem fordul elő gyakran, hogy egy nagyszabású kerékpáros rendezvény lebonyolítása, tucatnyi szponzorral- és még több meghívott versenyzővel a háttérben meghiúsuljon. A tavalyi Adidas Slopestyle freeride versennyel mégis megtörtént, „köszönhetően” egy hatalmas viharnak, mely annyira tönkretette a pályát, hogy a szervezők nem tudták volna újraépíteni időben. Hasonló izgalmakkal indult az idei esemény szombat reggele is augusztus 2-án, amikor még úgy nézett ki, hogy megint szét fog ázni a pálya. Szerencsére nem így történt, mert a nap még délelőtt kisütött, és ahogy az Ausztriában szokásos, a talaj meglepő gyorsasággal nyerte vissza versenyzésre alkalmas minőségét.

A rendezvény után egy héttel kezdődött Whistlerben a Crankworx fesztivál, talán emiatt kellett hiányolnunk az indulók közül számos nagy nevet. Az idei mezőnyt viszont többek között Lance McDermott (GBR), Trond Hansen (NOR), Ben Boyko (CAN) tavalyi Crankworx Slopestyle győztes, Carlo Dieckmann (GER), Darren Pokoij (AUS) és Timo Pritzel (GER) erősítették.

A nagyágyúk kimaradása azonban kedvezett a „kicsiknek”. Számtalan német, osztrák, lengyel és cseh versenyző vett részt- és igyekezett bizonyítani a Schattberg hegyen. Végül összesen 49-en indultak, és a pálya állapotának javulásával párhuzamosan még a nagy sztárok nélkül is igen színvonalas futamokat láthattunk. Ahogy az a Slope Style versenyeken megszokott, az első futamokban még csak finomkodtak a versenyzők, nehogy lesérüljenek, vagy hogy az ellenfelek ne lássák, mit tartogatnak a végére. A legjobb köröket természetesen a döntőben csodálhattuk, akkor már mindenki elsütötte minden tudását – már aki végig tudott menni.

Az idei versenyen a szervezők jóvoltából magazinunkat Lcs és Thez képviselhette. A látottakról írott cikk magazinunk nemsokára megjelenő 2008. szeptember-októberi számában lesz olvasható.

A versenyről bővebben: http://adidas-slopestyle.com/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo