fbpx

Milyen kerékpáros övtáskát válasszak?

Kétkeréken egész évben vagy „csak” a szezonban? Felpakolva vagy minimális holmival? Mibe pakolj egy rövidebb tekerésre, ha magaddal vinnél pár nélkülözhetetlen cuccot? De akkor sem kell málhás szamárként elindulnod, ha kitaposnád magadból a fáradt gőzt egy hétvégi bringatúrán. A bringás övtáska városban, túrára és hegymenetben is a legkényelmesebb választás.

Mi alapján válasszak övtáskát kerékpározáshoz?
Ha szabadon szeretnél mozogni, akkor edzésre, biciklis kirándulásra és városi tekerésre is érdemes kerékpáros övtáskát használnod. Minden kéznél van, és a hátadat sem melegíti egy túlméretezett hátizsák. Ez pedig legalább annyira lényeges szempont egy könnyebb trekking túrán, mint aktív hegyi kerékpározáskor. Hiszen a legjobb hátitáska is a nap végére mázsás súlyként nehezedhet a vállakra. Ellenben egy megfelelő anatómiai kialakítással rendelkező övtáska kerékpározáshoz is ideális, mert kényelmesen fekszik fel a derékra, a terhet optimálisan elosztva.Következzen néhány szempont, amit érdemes figyelembe venned:

Méret

Városnézésre vagy edzéshez elég egy kisebb kapacitású deréktáska, amibe befér a pótbelső, két gumileszedő, a marokszerszám és a pumpa is.
Egynapos kirándulásra vagy munkanapra azonban a nagyobb, többzsebes, akár 5 literes űrtartalmú táskába a személyes dolgaid mellé bepakolhatod a szendvicsebédet és az esőkabátot is.

Vízállóság

A táska vízlepergető anyagáért minden évszakban hálás leszel. Hiszen nagy kár lenne egy beázott okostelóért a zuhogó esőben.

Pehelykönnyű súly
Nemcsak sportolóknál fontos szempont, de a hétköznapi hősöknek is kijár ez a „luxus”. A pehelysúlyú deréktáska komfortos és nem húzza le a derekadat.

Láthatóság

Rossz látási viszonyok között a fényvisszaverővel ellátott táskával nagyobb biztonságban érezheted magad az utakon.

Kerékpáros övtáska hegyi túrázáshoz

A legkisebb, 1-2 literes táskában az apróságokat és az energiazselét viheted magaddal. A nagyobb kiegészítőben már van elegendő hely a streamernek is, melynek ivócsövéből menet közben is kortyolhatsz. A telefonod biztonságáról a párnázott, mobiltartós belső rekesz gondoskodik, ami eséskor is megvédi a készüléket. A sokzsebes tárolórekeszek pedig átláthatóan pakolhatóak és könnyen hozzáférhetőek.

Praktikus funkció az oldalsó kompressziós hevederekkel állítható méret – a kapacitás kihasználtságától függően. A stabil illeszkedéshez elengedhetetlen a szoros rögzítés, amit a széles oldalpántok látnak el, hogy ne csúszkáljon a derekadon. A stabil rögzítés azonban a szellőzés rovására mehet. Ezért életmentő a jó nedvszívás és a gyors száradás is. A formatervezett ivózsák az övtáska belső méretéhez készül, amiben akár 1,5 liter folyadékot is szállíthatsz helytakarékosan.

De ha a klasszikus kulacstartós övtáskát választanád, akkor a kulacsrögzítő gumi jól fog jönni a rázós utakon.

Erdőben és nehéz terepen hasítva a ripstop, szakadásmentes szövet a kerékpáros övtáska élettartamát is megnöveli. A sok hasznos funkció mellett pedig dönts a kényelemről is. A hosszúkás, téglalap, ovális, és négyzet alakú csípőtasik közül érdemes többfélét is felpróbálni, mert testalkattól függően mindenkinek más lesz a megfelelő.
A kerékpáros övtáska tehát ideális útitárs rövid és közepes távokra.

Optimális tehereloszlást és a kényelmet garantálva a saját igényeidhez illő hasitasival gondtalanul szelheted a kilométereket hegyen-völgyön át.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo