A Brockmans gin csaknem tökéletes alapja lehet egy-egy kifogástalan minőségű koktélnak, amit jóleső érzés lehet legurítani partykon és speciális alkalmak apropóján. Persze adja magát a kérdés, hogy pontosan milyen koktélokról is van szó?
A cikkben szám szerint két olyan különleges koktélreceptet is meg fogunk osztani, amelyeknél a Brockmans gin szolgáltatja a nagyszerű alapot.
Elsőként tisztázzuk, miért éppen a Brockmans ginnel érdemes kísérleteznünk
A Borckmans gin egyik legfontosabb „skillje” a szinte páratlan aromavilágában rejlik. Elvégre a Brockmans által kínált gyengéd gyümölcsös mámor gyakorlatilag tökéletes alapot kínál ahhoz, hogy izgalmassá tegyünk néhány fenséges koktélt.
A minőségi ginben a hagyományos összetevők mellett optimális arányban vannak jelen a citrusos, valamint az erdei gyümölcsös jegyek is. Érezhető benne a koriander frissessége, az áfonya és szeder csodás zamata, megfejelve a toszkán borókabogyó hamisítatlan jegyeivel.
Ehhez jön még pluszban a száraz, keserédes valenciai narancshéj, ami a Brockmans lecsengésének biztosít egyfajta különleges akkordot.
Mire számítsunk a Brockmans Golden Era koktél ízlelésekor?
Természetesen Brockmans ginre, Chateau de Breuil Fine Calvadosra, egy leheletnyi barack brandyre, és két cseppnyi keserű szilvára lesz szükségünk az elkészítéshez. Gyorsan kész lehetünk vele, hiszen az előkészített összetevőket egy jéggel teli shakerben egyszerűen csak összerázzuk, majd pedig egy coupette pohárba leszűrjük a végeredményt.
Az összetevők olvasatában már sejthető, hogy egészen sokszínű itallal lehet dolgunk a munka végeztével. A legjobb viszont az, hogy a koktél minden egyes összetevője remekül harmonizál majd egymással.
Úgyhogy a végeredmény egyszerre lehet klasszikus, ugyanakkor mégis magában hordozhat egyfajta ínyencséget és ízes újdonságot.
A Brockmans Burlesque koktél összetevői és elkészítése
Már az elnevezés sem akármi, legyünk nyugodtan őszinték. Ehhez a koktélhoz szintén kelleni fog értelemszerűen némi Brockmans gin, kiegészítve egy kis Noilly Prat, citromlé, hibiszkusz-szirup, illetve szeder kivonat hozzáadásával.
Itt sem lesz túlzottan bonyolult az elkészítés. Fogjuk az összetevőket, bedobjuk őket egy jéggel teli shakerbe, majd szépen összerázzuk és leszűrjük. Aztán már nincs más dolgunk, mint felkészülni az ízleléssel együtt járó ízorgiára.
Merthogy a vöröses hibiszkusz savanykás íze tökéletesen harmonizál a szeder pikáns aromáival. Naná, hogy a nem akármilyen kettős képletesen fogalmazva egy „burleszk” harmóniát hozhat létre. Naná, hogy a Brockmans gin csak tovább fokozza ezt a pazar összhatást.
Na és akkor még mindig nem beszéltünk a citrom, valamint a kesernyés karakterisztikával dolgozó száraz vermut szerepéről.