fbpx

Valter Attila nyerte a legjobb fiatalnak járó trikót a Tour du Var-on

A három szakaszból álló Tour des Alpes Maritimes et du Var-on Valter Attila megszerezte a legjobb fiatalnak járó fehér trikót és az összetettben a 10. helyen végzett.

Február 21. és 23. között rendezték a Tour des Alpes Maritimes et du Var UCI 2.1-es kategóriájú országúti versenyt, melyen a CCC Team színeiben Valter Attila is részt vett. A fiatal magyar kerékpáros az első szakaszon az 5. helyen végzett, olyan nevek előtt ért célba, mint például Nairo Quintana, Romain Bardet, Richie Porte. A fiatalok versenyében a második helyről várhatta a második szakaszt.

A második szakaszon is kiválóan szerepelt Valter Attila, az élmezőnnyel ért célba a 14. helyen, és időhátrányba mindössze csak a szakaszt megnyerő Nairo Quintanával szembe került. A magyar bringás az összetettben visszacsúszott a 8. helyre, de a fiatalok versenyében megtartotta a 2. helyet.

A harmadik és egyben utolsó szakasz komoly emelkedővel végződött, ahol már gyakorlatilag mindenki külön idővel érkezett. Valter Attila itt a 16. helyen ért célba 2 perc 49 másodperc hátránnyal a szökésből elöl maradt szakaszgyőztes Julien Bernard mögött, de például csak fél percet kapott a verseny összetett nyertesétől Nairo Quintanától. Ez a teljesítmény elég volt arra, hogy a fiatalok versenyében előrelépjen az első helyre, azaz megszerezte a fehér trikót, míg összetettben a 10. helyen végzett.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo