fbpx

Orrbarúgás Húsvétra: edzésről hazafelé vertek össze egy kerékpárversenyzőt

Több helyen szétrepedt orr, agyrázkódás a mérlege annak a hétvégi támadásnak, aminek a kerékpáros edzéséről hazafelé bringázó Felipe Gastón Miranda, a Mugen Race Team Veloki versenyzője volt a szenvedő alanya:

Felipe Gastón Miranda

Felipe Gastón Miranda

Április 15-én szombaton edzeni mentem, mint minden nap, de  az edzés vége nem mindennapi volt. Egy elég hosszú és lélekölő edzés végén voltam már, amikor bekanyarodtam egy utcába közel a lakhelyemhez Mogyoródon.  Az utcában egy autó indokolatlanul lassan ment előttem. Ebben az utcában van egy kereszteződés, ami jobbkezes. Direkt hagytam, hogy gyök kettővel áthaladjunk rajta. A kereszteződés után lejt az utca ahová a sok eső rengeteg homokot hordott össze. Aki valaha ült már országúti kerékpáron az tudja, hogy a süppedős homokban milyen jó vele menni….. Ezen a részen mindig lendületből szoktam átmenni, gondoltam most is így fogok tenni. Ezért az előttem még mindig szerencsétlenkedő autóra rákiabáltam, hogy „Menjél már!!!” Se többet se kevesebbet. Az autó félre húzódott, kikerültem. Tehát miután megelőztem azt hittem haza érkezhetek végre és kialudhatom magam a 6 órás edzésem után. Hát nem így történt.

Az autós, miután maga elé engedett nagygázzal mögém jött, majd mellém és elkezdett leszorítani. Én megálltam, megelőzött és a sofőr hölgy elkezdett magyarázni, hogy én mi a jó …….. anyámat kiabáltam és ismételjem meg még egyszer, ha merem. De nem figyeltem rá az, edzésadataimat ellenőriztem, ha már megálltam az edzés vége előtt pár száz méterrel.  Tovább magyarázott, mondtam neki , hogy akkor szálljon ki és ,beszéljük meg ha már megálltunk. Kiszállt, magyarázott, miközben anyukám valószínűleg csuklott……. És mire felnéztem és szóhoz jutottam volna, az anyós ülésről kiszálló úriember odaszaladt, és káromkodások közepette megfogta a fejem, kérdés nélkül és lelökött a földre, majd miután a földön feküdtem 3x arcba rúgott és 1x hasba. Ezek után elhajtottak. Miután felálltam és összeszedtem magam, átnéztem a kerékpárt, ami 100%-osan megúszta. Szemtanúk voltak ketten is.

A rendőrséget magamnak kellett hívnom, akik 45 percre a hívást követően megérkeztek. Szeretném kiemelni, hogy nagyon készségesek voltak, a mentőket ők hívták már. Elintéztük a „papírmunkát”, közben megérkeztek a mentők és mehettünk a kórházba. Az esetet az orrom bánta a legjobban, 2 helyen szétrepedt egy agyrázkódás kíséretében. A kórházban 7 órát töltöttem (jelzem, még mindig nem ettem egy 6 órás edzés után), úgyhogy viszonylag éhesen 23 órára haza is értem. Feljelentést tettem természetesen, rendszám alapján elég jó úton indulhat az eljárás. Ha tanácsolhatom kerékpáros társaimnak, inkább kerüljenek mindenféle konfliktust, mert sose lehet tudni… most egy verés, holnap megkéselnek, jövő héten előkapnak egy pisztolyt a kesztyűtartóból. Kerékpáron védtelen az ember, s hirtelen azt se tudja, mit védjen, a kerékpárt vagy magát. Tehát sose lehet tudni, pláne a pirosbetűs ünnepek környékén. Vigyázzon magára mindenki!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo