fbpx

Bryton Rider 530 GPS kerékpárkomputer

A Bryton Rider 530 GPS kerékpárkomputer a ma kapható legmagasabb szintű technikát képviseli, elképesztő mennyiségű funkciót kínál a megszokottnál kedvezőbb árszinten. Egyértelműen haladó kerékpárosok számára készül, alkalmazása sokrétű: a professzionális szintű edzéstámogatástól a túrázásig bármilyen felhasználásra a maximumot nyújtja.

komputerkorkep_bryton_142017-ben megérkezett a Bryton Magyarországra, amely várhatóan átalakítja a kerékpáros GPS készülékekről alkotott képünk. A GPS-alapú technológiáért a tajvani márkának köszönhetően már nem kell százezreket fizetni, a legfejlettebb készüléktípus immár a kerékpárosok széles rétege számára is elérhető. Elképesztő “funkcióáradatot” kapunk a Rider 530 GPS esetében, a lehetőségek már-már határtalanok, mind a mérés, mind az adatrögzítés és megosztás terén. A készüléket nemrég a teszteltük, a beszámoló itt olvasható.

A nagyméretű kijelzőn akár 12 adatot is követhetünk egyetlen oldalon...

A nagyméretű kijelzőn akár 12 adatot is követhetünk egyetlen oldalon…

A Bryton idénre jelentős fejlesztéseket végzett a kerékpárspecifikus GPS-modelljek esetében. A Rider 530 GPS két konfigurációban kapható, 530E jelzéssel kizárólag a készülék, 530T-ként pulzusmérő övvel és kombinált pedálcsapásszám- és sebességmérő szenzorral kiegészítve érkezik. Ez utóbbiak a legfejlettebb ANT+ adatátvitel-protokollal kapcsolódnak a központi egységhez, párosításuk automatikusan történik, a menürendszer is e szerint módosul. Emellett a készülék képes fogadni a kerékpárra szerelt teljesítménymérő (wattmérő) jelét is. Az adatmintavétel akár 1 másodperces gyakorisággal is történhet, amely rendkívüli pontosságot tesz lehetővé. A teljes körű integráció jegyében a Rider 530 GPS a telefonhoz vezeték nélkül, WLAN protokollal kapcsolódik, amely jelentősen bővíti a készülék funkcionalitását.

Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás

Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás

A szoftverfronton történt fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak a funkciók száma növekedett, hanem a Rider 530 GPS kezelése is egyszerűbbé vált, a telefonra letölthető app pedig mind Android, mind IOS rendszeren futtatható. A letöltött adtok teljes körű kielemezhetősége akár számítógépen, akár telefonon biztosított, illetve ezek a Strava, Facebook vagy egyéb közösségi portálon megoszthatók. A több, mint nyolcvan funkció olyan lehetőségeket nyújt, amivel bármilyen felmerülő igény maximálisan kielégíthető. A 2,6″-os képernyőn a GPS-alapú adatok megjelenítése mellett a pulzusmérőt, a pedálfordulat, a wattmérő, illetve immár a Shimano Di2 váltórendszer jelét is megjeleníti. Nem kevesebb mint 7 lapozható képernyő áll rendelkezésre, maximum 12 adat/oldal felosztásban. Az adatmegjelenítés teljes egészében személyre szabható, mind az adat, mind a grafikus navigáció szempontjából. A készülék nem érintőképernyős – ami kerékpározás közben úgysem lenne praktikus kezelési mód -, az oldalt elhelyezett gombok segítségével “közlekedhetünk” a menürendszerben, illetve az adatok megjelenítésében. A nem párosított eszközök funkcióit a készülék automatikusan elrejti ezzel segítve elő az átláthatóságot, biztosítva az egyszerű és intuitív kezelést.

Túrázók, edzésmunkát végzők és közelekedők számára egyaránt rengeteg fejlett funkciót kínálnak a mai csúcsmodellek...

Túrázók, edzésmunkát végzők és közelekedők számára egyaránt rengeteg fejlett funkciót kínál a Bryton csúcsmodell!

A Rider 530 GPS “tudománya” már-már határtalan tűnik. Ha pulzusmérő és pedálfordulat-kiegészítővel vásároljuk meg, új utak nyílnak az edzéstervezés terén. Profi szinten készülhetünk fel a megmérettetésekre, a biztosított funkciók közt szerepel például az intervallumos edzéslehetőség, a pulzuscélzónák és a laktátküszöb pulzuszóna beállítása, amely mindeddig a versenyzők és edzőik kiváltsága volt. A pedálfordulat mérése is igen hasznos a teljesítmény növelésben, illetve a túlterhelés és sérülések elkerülésében.

A kijelző lapjai szabadon konfigurálhatóak...

A kijelző lapjai szabadon konfigurálhatóak…

A túrázók számára a szintemelkedéssel kapcsolatos információk és adatok bizonyulhatnak hasznosnak, a készülék továbbá méri a meredekséget is, ráadásul többféle módon, rendkívül pontos barometrikus érzékelővel kiegészítve. Az elektronikus iránytűnek, illetve a napkelte/napnyugta időpont megjelenítésének ugyancsak a túrák során vehetjük hasznát. Mint látható, az 530 GPS modellt nem egyetlen célcsoport számára tervezték. Ez logikus, hisz a legtöbb bicajos nem egyféle tevékenységet végez a kerékpáron: a túrázó is készülhet versenyre, a rendszeresen kerékpáron közlekedő is kerékpározhat időnként intenzíven, teljesítmény-centrikusan.

[divider scroll_text=””]
Egy ilyen rövid bemutató során a csúcskategóriás GPS-eszköz minden tulajdonsága sajnos nem ismertethető. Érdemes azért megemlíteni, hogy készülék kerékpárra történő rögzítésére is odafigyelt a gyártó: a Bryton Rider 530 GPS mechanikus kapcsolata kétféle konzolon történhet, a Byron mindkettőt biztosítja, így nem szükséges kiegészítőket vásárolni. A központi egység a kormány elé vagy a kormányszárra egyaránt felszerelhető, a konzolról pedig egy mozdulattal eltávolítható. És nem utolsósorban a készülék akkumulátora a konkurens termékekhez képest lényegesen “izmosabb”, így hosszabb működést biztosít. Ritkábban kell töltésével foglalatoskodni, és távoli túrákon is megállja helyét.

Kormány elé vagy a kormányra is felszerelhető, a Bryton mindkét konzolt adja az 530 GPS-hez...

Kormány elé vagy a kormányra is felszerelhető, a Bryton mindkét konzolt adja…

Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):

  • adatátvitel WiFi-n keresztül
  • ANT+ pulzus- és pedálfordulatmérő csatlakoztatás (automatikus párosítással)
  • Strava és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
  • Bryton okostelefon-alkalmazás
  • intervallumos edzés-lehetőség és egyéb fejlett edzésfunkciók
  • 2,6″-os kijelzőméret
  • 300 órányi adattárolás
  • magasságmérő funkciók
  • 12 adatmező 7 oldalon
  • 33 óra működési idő:
  • navigáció-lehetőség grafikus kijelzőn
  • 80 megjeleníthető adat
  • Shimano Di2-kompatibilitás
  • wattmérő-kompatibilitás
  • 1 másodpercenkénti adatmintavétel
  • IPX7 vízállóság
  • hőmérsékletmérés

Javasolt fogyasztói ár: Rider 530E – 56 990 Ft; Rider 530T pulzus- és pedálfordulat-mérővel – 79 990 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján.

Telitalálat a konzol.

Telitalálat a konzol.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo