fbpx

iGPSPORT iGS50E komputer

A hazánkban még nem annyira ismert márka, az iGPSPORT gps-es kerékpáros komputerek és azok tartozékainak fejlesztésével foglalkozik. A távol-keleti vállalat kínálatában többnyire jó ár-érték arányú komputerek találhatók, az iGS50E is ezek közé tartozik, mely a teljes piacot tekintve valahol a belépő-középkategória határán található.

Az iGS50E az iGPSPORT komputer palettáján középen helyezkedik el, bár közvetlenül a csúcsmodell iGS618 alatt, de a két komputer közt mind tudásban, mind árban jelentős különbség van, ezért nem érdemes a csúcshoz hasonlítani, sokkal inkább a belépő kategória tetejét testesíti meg a gps-es komputerek között. Ez persze nem azt jelenti, hogy alap komputerről beszélünk, hiszen számos funkcióval látták el a tervezői,  – lényegében a navigáción és a profi edzésfunkciókon kívül mindent tud – csak a mai világban már olyan tudású komputerek is léteznek, amiket egy pár évvel ezelőtti okostelefon is megirigyelt volna, természetesen az iGs50E sokszoros árán.

Mit tud az iGS50E? Szenzorok nélkül mutatja a pillanatnyi-, az átlag- és a maximum sebességet, méri a napi megtett és az összes megtett távolságot. Természetesen mutatja az időt, a dátumot és az eltelt időt is, és mivel van benne barométer, ezért a magasságot, a lejtést/emelkedést is pontosabban méri, mint a barométer nélküli gps-es komputerek, és nem mellesleg a hőmérsékletet is kijelzi. Ami fontos, hogy ezeket az adatokat el is menti az iGS50E, így utólag vissza tudjuk nézni a bringázásunkat az útvonallal együtt a mobilunk vagy a számítógépünk kijelzőjén. Fit fájlba menti a komputer az adatokat, ami gyakorlatilag minden alkalmazással vagy programmal kompatibilis, köztük a Strava-val is.

 

Az iGS50E-hez csatlakoztatható ANT+/Bluetooth kommunikációra képes pedálfordulat-szenzor és pulzusmérőpánt, így akár a pedálfordulatot és a pulzusunkat is láthatjuk a készülék 2,2″-os grafikus kijelzőjén. Egyébként az iGPSPORT kínál hozzá ilyen termékeket kifejezetten jó áron, de más márkák ilyen jelekkel kommunikáló eszközei is kompatibilisek lesznek vele.

A komputerhez két konzolt is kapunk, amit a kormányra vagy a kormányszárra tudunk rögzíteni, ezenfelül külön vásárolható hozzá előrenyúló konzol is, ami pl egy országútin több szempontból is praktikusabb, mint a hagyományos megoldás.

Az automatikus háttérvilágítás valódi kényelmi funkciója az iGS50E-nek, a naplementével együtt bekapcsol a háttérfény. Esős időben is bátran használhatjuk az iGPSPORT komputerét, mert IPX7 fröccsenő víz és rövid merülés elleni védelemmel rendelkezik, persze búvárkodni azért ne használjuk.

A gyártó 40 órát ígér üzemidőnek, ami természetesen abban az esetben lehetséges, ha nem párosítunk hozzá szenzorokat. Egyébként microUSB-ről tölthető, így jó hozzá a legtöbb mobiltelefon töltője is, és nem feltétlenül kell plusz egy kábelt magunkkal vinni.

Az iGS50E jó választás azoknak, akik szeretnék visszanézni edzésüket, kerékpározásukat a számítógépen, esetleg szeretnék elemezni az adatokat, de még nem a legprofibb bringások közül valók. Ezenkívül navigációt nem igénylő hosszabb túrákra indulóknak is bátran ajánlom, hiszen hosszú üzemidővel rendelkezik, így nem kell megállni napközben tölteni.

Jellemzők:
– 2,2 colos grafikus kijelző
– Mozgásérzékelő
– GPS alapú sebesség és távolságmérés
– Barometrikus magasságmérés
– IPX7 fröccsenő víz és rövid merülés elleni védelem
– Automatikus háttérvilágítás
– kb. 40 órás akku üzemidő (háttérvilágítás nélkül)
– kb. 200 órányi adattárolási kapacitás
– microUSB csatlakozás az akkutöltéshez és az adatok letöltéséhez PC-re (.fit formátumban)
– Bluetooth 4.0 kapcsolat az okostelefonnal való összeköttetéshez, applikáción keresztül (adatok letöltése és beállítás, Android és iOS)
– ANT+/BLE4.0 kapcsolat a kiegészítő szenzorokkal való összeköttetéshez (pedálfordulat/sebességjeladó, pulzusmérő szíj)
– 12 funkció: pillanatnyi sebesség, átlagsebesség, maximális sebesség, idő, megtett idő, dátum, napi távolság, kalória, össz távolság, emelkedés/lejtés %, hőmérséklet, magasság
– plusz 6 funkció a kiegészítő szenzorok használata esetén: pedálfordulat, átlagos pedálfordulat, max pedálfordulat, pulzus, átlagos pulzus, max pulzus
– 3 oldalas adatkijelzés, lapozható

Ajánlott fogyasztói ár: 33 900 Ft
(Az előrenyúló konzol ára: 4 900 Ft,  a pulzuspánt ára: 17 900 Ft, a pedálfordulatmérő ára: 11 900 Ft)
További információk a forgalmazó oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo