fbpx

ELITE E-MOTION: a legfejlettebb szabadgörgő

A hideg időjárás és a korai napnyugta valamelyest korlátozza a kerékpáros edzések lehetőségét, bár a kinti edzéseket akár bent a szobában is el tudjuk végezni. Ezt teszi majd’ minden profi kerékpáros, sokan közülük erre a célra az olasz Elite kiváló görgős edzőgépeit vagy szabadgörgőit választják. Az ELITE E-MOTION a legfejlettebb ma elérhető szabadgörgő, a valódi kerékpározás élményét nyújtja beltérben.

elite_e-motion-szabadgorgo_2

Általánosságban elmondható, hogy a beltéri edzésekhez szükség van egy szobabiciklire vagy görgőre. A kerékpárosok többsége a görgőt választja, mert így saját kerékpárján tud edzeni, nem kell átszoknia egy másik bringára, ugyanazzal a hajtókarhosszal, nyeregmagassággal, kormánybeállítással tud edzeni, mint nyáron, ami azért nem egy elhanyagolható szempont.

elite_e-motion-szabadgorgo_5

Mágnesfékkel lehet az ellenállást növelni

A görgőknek két csoportja létezik: fix görgők és szabadgörgők. A fix görgőknél a kerékpárt a hátsókerék gyorszárján keresztül egy állvány tartja miközben a levegőben lévő hátsókereket egy mágnesfékes henger lassítja. Ezeken a görgőkön az ellenállást alapvetően a mágnesfék erősségének állításával és a kerékpár váltóinak használatával lehet változtatni. A kerékpár stabil, szinte lehetetlen felborulni vele, akár állva is lehet használni, emiatt más érzés, mint a kültéri kerékpározás, a bringa nem mozog jobbra-balra, és az ellenállás is folyamatos.

A hagyományos szabadgörgőknél a kerékpárt semmi sem tartja, a kerékpáros feladata, hogy egyensúlyozzon és ne menjen le a görgőről, Emellett az ellenállás az egyszerű modellek esetében a meghajtott hengerek súrlódásából ered, az áttétel változtatásával tudjuk azt növelni vagy csökkenteni.

elite_e-motion-szabadgorgo_4

Az egyedi csúszókeretes rendszer elnyeli a kerékpáros mozgása által létrehozott tehetetlenséget, így görgőkön a kerékpár természetesen lebeg…

Az ELITE E-MOTION a legfejlettebb szabadgörgő, a természetes kerékpáros mozgásélményt nyújtja, emellett az első szabadgörgő, amely egyensúlyban is tartja a kerékpárost. Az egyedi csúszókeretes rendszer elnyeli a kerékpáros mozgása által létrehozott tehetetlenséget, így görgőkön a kerékpár természetesen lebeg, miközben az edzés könnyű és biztonságos. Az E-motion technológia lehetővé teszi, hogy teljes erővel, szabadon mozogva edz. Az ELITE E-MOTION háromfokozatú mágneses ellenállással rendelkezik, így akár intervallumos vagy sprintedzésekhez is alkalmas. Aki kipróbálta, nem fog fix görgők után vágyakozni, mivel ELITE E-MOTION mindkét rendszer előnyeit ötvözi!
[divider scroll_text=”ELITE E-MOTION”]
elite_e-motion-szabadgorgo_6Jellemzők:

  • alumínium keret
  • tartós, strapabíró kialakítás profi használatra is
  • szabadalmaztatott csúszókeretes rendszer
  • háromfokozatú mágneses ellenállással
  • a parabolagörgők stabilizálják a kerékpárt
  • antisztatikus, tökéletesen sima görgőfelület
  • országúti és MTB kerékpárokkal egyaránt kompatibilis.
  • Az egyedi csúszókeretes rendszer elnyeli a kerékpáros mozgása által létrehozott tehetetlenséget, így görgőkön a kerékpár természetesen lebeg…

Méret: 1700 x 656 x 110 mm

Ajánlott fogyasztói ár: 229.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

Az ELITE E-MOTION-nal akár sprintelni is lehet!

Az ELITE E-MOTION-nal akár sprintelni is lehet!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo