fbpx

DMT WM1 hideg időre készült MTB cipő

Kerékpározás közben a hidegre egyik legérzékenyebb testrészünk a lábunk, ennek védelmében tervezte meg a DMT a WM1 mtb cipőt, mely ősztől tavaszig megóvja lábunkat az időjárás viszontagságaitól.

dmt_wm1

A DMT bringás cipők története a 1980-as évek elején kezdődött, de a 2000-es évek elején nagy szemléletváltás történt mikor is Philippe Zecchetto cipészmester létrehozott egy csapatot, melybe a legjobb mérnököket és művészeket válogatta be. A tervezéstől kezdve, a kész kerékpáros cipő létrehozásáig a DMT kézművesei a legmagasabb szintű precizitást és szigort követelik meg önmaguktól, így a tapasztalt kezeknek és a munka iránti szenvedélyüknek köszönhetően kialakul a kreativitásnak egy olyan formája, mely igazán magas színvonalat hoz létre.

dmt_wm1

Mindenki, aki nem csak a nyári melegben kerékpározik, észrevehette már, hogy a nyári bringás cipők már az őszi hónapokban is igencsak hidegnek bizonyulnak, többségünknek még kamáslival viselve is egy-két óra után “lefagy” bennük a lába. A tökéletes megoldás egy “téli” cipő beszerzése (azért tettem idézőjelbe, mert majdnem az év felében viselhetők ezek a lábbelik), mely a hidegen kívül a szélnek és a csapadéknak is ellenáll. A DMT erre a célra álmodta meg a WM1 cipőjét, mely a hideg időben is montizók igényeit elégíti ki. Bár terepmodellnek van hirdetve, a téli körülmények között országútra is jó választás, hiszen a talpa sokkal biztonságosabb a csúszós talajon, mint az aszfaltra szánt modelleké, de aki ragaszkodik az országúti talphoz, az megveheti a kifejezetten országútra szánt modellt.

dmt_wm1

A DMT számos elemzést elvégezve fejlesztette ki a speciális kétkomponensű talpat a WM1 modellre, mely a kényelem és a biztonság tökéletes egyensúlyát biztosítja. Ha a terep úgy kívánja a talp elejébe cserélhető mászóstoplikat csavarhatunk, melyek megkönnyítik a meredeken emelkedőkön való feljutást.

A felsőrésze TECH PRO 12 mikroszálas anyagból készült, mely poliamid és műbőr keveréke, a képeken is jól látható, hogy a nedvességet nem engedi át egykönnyen. Ezt erősítendő egy vízálló neoprén betétet (“zoknit”) is belevarrtak a cipőbe, ami garantáltan szárazon és melegen tartja a lábat.

dmt_wm1

A tökéletes illeszkedésért az L5 BOA damilos rögzítési rendszer felel, mely finom lépcsőkben állítható, tekerője segítségével pontosan rászabható a cipő viselője lábára. A tekerőt kihúzva tudjuk vele lazítani, visszanyomva pedig szorítani a damilt.

dmt_wm1

Fényvisszaverő rátétek is helyet kaptak a DMT WM1 cipő külsején, konkrétan egy fényvisszaverőcsík fut végig a cipő orrától a sarok elemig, mely a sötét időszakban sokat javít láthatóságunkon. A WM1 felhúzását, a sarkokon található pánt segíti, nem kell a neoprén betétet fogva felrángatni a lábunkra a cipőt, hanem a pántok segítségével könnyedén felhúzhatjuk azt.

dmt_wm1

Az árát is fontos megemlíteni, kategóriájában remek ár-érték aránnyal rendelkezik, kevés gyártó kínál ilyen jellemzőkkel téli lábbelit ezen az áron, kifejezetten jó vétel azoknak, akik hideg időre keresnek kerékpáros cipőt.

Jellemzők:
-Hideg időre készült mtb cipő
-Kétkomponensű, műbőr betétes talp
-Cserélhető fém szegecsek
-100% polipropilén talpbetéten lévő lyukak garantálják a maximális szellőzést
-Megerősített sarokrésszel, hogy jobban illeszkedjen a lábhoz
-L5 BOA damilos rögzítési rendszer
-TECH PRO 12 (poliamid és műbőr) mikroszálas anyagból készült felsőrész
-Vízálló neoprén belevarrt téli “zokni” betét, ami melegen és szárazon tartja a lábat a téli időszakban
-Tömege: 330 gramm (41-es méret)
-Elérhető méretek: 37-48

Ajánlott fogyasztói ár: 54 980 Ft
További információk a Bikeplus oldalán

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo