fbpx

Cateye Padrone Smart kerékpárkomputer

Az okostelefonnal történő integráció jegyében alkotta meg a Cateye a Padrone Smart komputert, mely teljeskörűen kommunikál telefonunkkal kerékpározás közben. Nem csak a sebességet, a megtett távot és a szokásos adatokat láthatjuk a kijelzőjén, hanem a telefonunkra érkező üzeneteket is jelzi.

A Cateye kihasználva az okostelefonok fejlődését és elterjedését, olyan kerékpárkomputerek fejlesztésébe kezdett, melyek az okostelefonokkal képesek együttműködni és azok adatait felhasználni. A Padrone Smart a kerékpározás során kapcsolódik a telefonunkhoz és egyfajta okoskijelzőként működik. Ehhez egy ingyenes alkalmazásra van szükségünk, amit letöltünk a mobiltelefonunkra és onnantól fogva bluetooth-on kommunikál a komputer a telefonunkkal. Lényegében a gps adatokat a telefon gyűjti és dolgozza fel, amiket továbbít a komputer számára.

A Padrone Smart okostelefon nélkül is működőképes, de ilyenkor sebességszenzorra van szükségünk, hogy mutassa a sebességet, és persze ebben az esetben úgy működik, mint egy nem gps-es komputer, tehát utólag nem tudjuk megnézni, hogy merre bringáztunk. Természetesen, ha egyszerre sebességszenzort és telefont is használunk akkor a sebességszenzorról fogja rögzíteni a sebesség adatokat, mivel az pontosabb, mint a gps alapú. Az említett sebességszenzoron felül pedálfordulat-szenzorral és wattmérővel is képes kommunikálni, így akár komoly edzések elvégzéséhez is alkalmas a komputer.

Ha teljes adatszinkronizálást állítunk be a telefonnal, akkor hazaérkezvén egyáltalán nem kell az adatok letöltésével foglalkozni, így azok azonnal feltölthetők a közösségi oldalakra. Menet közben a telefonra érkezett üzenetek, hívások és egyéb információk a Padrone Smart képernyőjén is láthatók, követésükhöz nem szükséges a telefont elővenni.

A rögzítése a Cateye-nál már a komputereknél és lámpáknál is jól bevált bilincses megoldással történik, amihez egyáltalán nincs szükségünk szerszámra. A konzol a piac egyik legstabilabb konzolja, de olyannyira, hogy gyengébb embereknek levenni sem egyszerű róla a komputert, tehát garantáltan nem fog leesni.

A másik különlegessége a Cateye komputereknek, hogy látszólag nem találunk rajtuk gombokat, de nem is érintőképernyősek, hanem a hátoldalon vannak a gombok, amiket a komputer billentésével tudunk megnyomni (így vezérelhetjük), vagy persze ha levesszük a konzolról az órát.

Már csak egy kérdés merülhet fel a Cateye Padrone Smart-tal kapcsolatban: miért nem a telefon kerül a kerékpár kormányára, amely ugyancsak képes összeköttetést létesíteni a legtöbb kerékpárra szerelt érzékelővel? Először is a telefon távolról sem ideális a feladatra: sérülékeny, nem időjárásálló, illetve az érintőképernyő használata a kerékpáron egyáltalán nem praktikus. Emellett a folyamatosan üzemben lévő telefon rendkívül gyorsan meríti az akkut, a legtöbb esetben egy nagyobb lélegzetvételt igénylő bicajozásra a kapacitás általában nem is elegendő.

Ezzel szemben a Padrone Smart energiaigénye alacsony, elemmel üzemel, amely hónapokig biztosítja a működést, az adatmegjelenítést és -tárolást. Tökéletesen vízálló, bírja a kerékpározás során elszenvedett viszontagságokat, legyen az vadregényes montizás vagy mindennapos városi közlekedés. A Padrone Smart használatával a telefon védett helyen – jellemzően a mezzsebben vagy a táskában – pihen, alvó üzemmódban, minimális energiaigény mellett. A Cateye készülék pedig mindössze negyven grammot nyom a mérlegen, könnyebb, mint a legtöbb telefontartó konzol!

A Padrone Smart tehát bármilyen típusú kerékpárra és bicajozási stílushoz felhasználható, a városi közlekedéstől a túrázáson át az profi szintű edzésig.

A Cateye Padrone Smart magas szintű telefonintegrációt kínáló eszköz a kerékpáros számára. Ajánlható bármilyen bicajos felhasználáshoz vagy célhoz, kezdőknek, haladóknak egyaránt, a watt- és pulzusmérő-kapcsolatnak köszönhetően akár még a profi edzésmunka elvégzéséhez is alkalmazható.

Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):

 • adatátvitel Bluetooth Smart kapcsolattal
 • pulzus- és pedálfordulat- és wattmérő csatlakoztatás
 • Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
 • telefonintegráció, email és hívás-értesítés
 • teljes adatszinkronizálás
 • navigáció-támogatás
 • GPS-alapú magasságadatok
 • háttérvilágítás
 • 2 db CR2032 elemmel átlag 4 hónap használat
 • 67.5 X 43.0 X 15.6 mm méret
 • 40 gramm
 • vízálló kivitel

Ajánlott fogyasztói ár: 34 990 Ft
További információk a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo