fbpx

Vitanika ELEMInátor Airport Budaörs első futam 2019

A második évadot indította február 23-án az ELEMInátor kombinációs utánpótlás MTB sorozat.

Egyben az év első up kerékpáros versenye is, mely a legjobb lehetőség arra, hogy a hosszú téli pihenő után a gyerekek technikailag, állóképességileg és mentálisan is felkészüljenek az XCO szezonra, versenyekre. Kis pihenő után március 16-án és március 30-án újabb futamok következnek, melyekre nevezni itt lehet.

Fotó: Bak Ferenc

Bár az időjárás nem kedvezett a versenynek, – hiszen újra visszatért a hideg tél- a szervezők ezzel mit sem törődve készültek fel a nevezők fogadására. A füves területen kialakított ügyességi pálya -ha már esel, puhára essél) és a számos akadállyal nehezített versenypálya igazi kihívás volt gyereknek-felnőttnek egyaránt.

Fotó: Bak Ferenc

A program az U5-ös korosztály futóbringás és első pedálosbringás futamaival indult, melyek lebonyolításában a rendezők, partner csapata a www.ovibringa.hu kapott fontos szerepet.

Fotó: Bak Ferenc

Az együttműködés lényege, hogy már az óvodás korban megszerettessék a gyerekekkel a játékos gyakorlás és versenyzés élményét. Nekik a szervezők ingyenes nevezést biztosítanak futamról-futamra.

A többi korosztály versenyszámai, annak rendje és módja szerint követték egymást.

Fotó: Bak Ferenc

Újdonság az ELEMInátor versenyeken, hogy más szakágak is bemutatkozhatnak. Jelen esetben Hegedűs László „HEGE” egész napot betöltő triál sulival fogadta az érdeklődőket. Az egyes versenyszámok pihenőiben a Hege köré gyűlt gyerekek tátott szájjal figyelték társaik, milyen ügyesek ebben a sportban is.

Az ELEMInátor csapata köszönetet mond azon egyesületeknek, szülőknek, gyerekeknek, szakvezetőknek, akik fontosnak tartják és látogatják a sorozatot.

Fotó: Bak Ferenc

Telki Bike Team, Crosskovácsi SKE, KTC SE, DVTK-FREERIDERZ, GreenRiders SE , KONTENT-DKSI Cycling Team, VGN NRG SE, Merida Maraton Team-CST

Külön köszönetet érdemel Specziár Viktor a KTC SE up csapatának vezetője , aki saját maga is indul a felnőttek versenyén, ezzel is inspirálva tanítványait.

Eredmények

fotók: Bak Ferenc

Előzetes a kisfilmből: Sós Bendegúz

Végezetül egy vélemény, mely Tóth Márk Martintól a Crosskovácsi SKE 13 éves versenyzőjétől hangzott el édesapja kérdésére:
“Apa!!!
Azért jó Eleminator versenyekre járni mert jók az ügyességi feladatok és van ugrató!!!!!
♀️
És jó a társaság!!!”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo