fbpx

Vas Blanka 6. a női Vuelta 3. szakaszán! – Van Vleuten átvette a vezetést

A női Vuelta 3. szakasza Annemiek van Vleuten szökéséről szólt, ahol a holland átvette az összetettben a vezetést. A 8 fős üldöző csoportban ott volt Vas Blanka is, aki végül a 6. helyen zárta a szakaszt és feljött az összetettben a 9. helyre.

Az első szakasz után egy hegyi időfutammal folytatódott a női Vuelta, ahol a papírformának megfelelően Annemiek van Vleuten nyert, viszont a piros trikós Marlen Reusser is jó időt ment és így csak 20 másodpercet tudott faragni a hátrányából a holland világsztár, aki így több mint másfél perces hátrányból várhatta a harmadik szakaszt.
A magyar versenyzők közül a második szakaszon Vas Blanka 1 p 56 mp hátránnyal a 30. helyen végzett, míg Jordán Dorka a 125. időt hajtotta.

A harmadik napon egy közepes hegyi szakasz várt a versenyzőkre, ami jó alkalmat teremtett arra, hogy megpróbálják elvenni a Reussertől a piros trikót. Számítani lehetett rá, hogy a második szakasz nyertese és a mezőny legerősebb versenyzője Annemiek van Vleuten meg fogja próbálni leszakítani Reussert és kb mindenkit, ahogy általában szokta és egy egyedüli szökéssel meg szeretné nyeri a szakaszt és megszerezni az összetettben a vezetést.

Végül Elisa Longo Borghini tudott elmenni van Vleutennel, de csak egy ideig, a holland ugyanis 55 km-rel a cél előtt leszakította az olaszt. Reusser vezetésével egy 7 fős üldözőboly követte a szökést, amiben legnagyobb örömünkre Vas Blanka is benne volt. Longo Borghini visszaszakadásával már nyolcan voltak az üldözők, de nem tudtak közelebb kerülni van Vleutenhez, sőt a szökevény még tovább növelte az előnyét és végül 2 p 48 mp előnnyel nyerte a szakaszt, mellyel átvette az összetettben a vezetést. Az üldözők közt a cél közeledtével megbomlott az egység és az utolsó km-eken két négy fős csoportra szakadtak. Az első csoportból Longo Borghini indított hosszút, de elfogyott a végére és Liane Lippert és a Katarzyna Niewiadoma is megelőzte őt. A második csoportban Vas Blanka volt a leggyorsabb, aki ezzel a 6. helyet szerezte meg a szakaszon és előrelépett az összetettben a 9. helyre. Jordán Dorka 19 perc 41 másodperc hátránnyal a 79. helyen ért célba.

Az utolsó napon egy sík szakasszal ér véget a női Vuelta, ahol nagy valószínűséggel már nem lesz változás az összetettben.

Reusser nyerte a női Vuelta 1. szakaszát, Vas Blanka a főmezőnnyel ért célba

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo