fbpx

Single speeddel szólóként 10 órást nyerni

Negyedik alkalommal rendezte meg a Holdfény Liget a 10 órás kerékpáros körversenyét. A futamot abszolút elsőként a ZKSE versenyzője, Németh Gábor nyerte, aki egyedül teljesítette a versenyt.

DSC_0658

fotó: Smolcz József

A tavalyi évben 92-en indultak, idén a változékony, esős időjárás miatt a majdnem 100 előnevezett versenyzőből végül 78 állt rajthoz. A verseny érdekessége az erdei tereppálya, mely 2,4 kilométer hosszú, 56 méteres szintkülönbséggel, több katlanos fordulóval, csiki-csuki részekkel, illetve egy downhill pályaszakasszal. Összesen 11 egyéni versenyző, 6 duó és 14 csapat indult.

fotó: Smolcz József

fotó: Smolcz József

Hat kategóriában hirdettek győzteseket, az első helyezettek pénzdíjazásban részesültek megtett kilométerek alapján solo férfi, solo női, single speed, páros férfi, vegyes páros, férfi 4 fős csapat és vegyes 4 fős csapat kategóriákban.

DSC_0067

fotó: Smolcz József

A verseny érdekességei és “legjei”:
58 kört (139,2 km) tett meg Németh Gábor egysebességes kerékpárjával, ezzel abszolút első helyen végzett és vándorserleget nyert, melyet jövőre ő ad majd át a legtöbbet tekert kerékpáros egyéni versenyzőnek.
Szombathelyről több egyéni és csapat versenyző is indult, a legmesszebbről a szegedi Életerő KSE 2 csapata és 1 egyéni női versenyzője érkezett. A legjobb köridőt, ezzel a pályacsúcsot 7 perc 26 másodperccel ebben az évben a szombathelyi Hattyár Dániel tartja.
A legtöbb versenyző Sopronból, Marcaliból és Szombathelyről érkezett.

fotó: Smolcz József

fotó: Smolcz József

A szervezőktől megtudtuk, hogy jövő évben is szeptember 13-án, vasárnapi napon rendezik a 10 órás terepkerékpáros versenyüket, akkor már ötödik alkalommal. A tervek közt szerepel egy nyugat-dunántúli maratoni sorozatot indítani a marcali és zalaegerszegi szervezőkkel közösen, így 3 versenyt kapcsolnánk össze 10-10 órás versennyel.

Az eredménylista itt érhető el.

.
.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo