fbpx

Schurter-nek megvan a Cape Epic-győzelem, és az “öregek” is megcsinálták!

A világ és olimpiai bajnok Nino Schurter párjával, Matthias Stirnemannal hozta a kötelezőt a dél-afrikai mountain bike maratonon, megtartották, sőt, növelték kicsit előnyüket összetettben és megnyerték a Cape Epic-et, ami eddig hiányzott a svájci klasszis rekordjáról.

Schurter és Stirnemann

Schurter és Stirnemann

A 85 kilométeres etapon a Scott-Sram éllovas párosa ahelyett, hogy védekeztek volna, sokszor diktálták a tempót, végül azonban elengedték a fiatalabb gyári Scott duót, így Andri Frischknecht és Michiel Van der Heijden második szakaszsikerüket aratták az idei Epic-en. A fő rivális Specialized-párosnak, Christoph Sausernek és Jaroslav Kulhavy-nak ma nem akadt technikai gondja – mint többször az idei Epic-en – így összetettben ők is hozták a biztos második helyet, összességében izgalmas küzdelmet vívva Schurterékkel és Fumicékkal a 8 nap során.

A 7. szakasz összefoglalója videón:

Nem minden kategóriában volt azonban ennyire sima a záróetap, az izgalmakról a BMC veterán országútisai, Cadel Evans és George Hincapie gondoskodtak, akik nyerték a megelőző három szakaszt és folyamatosan közelítették a spanyol Misser-Zugasti párost, de reggel még 2:41 perc hátrányban voltak. Nos, több mint két tucatnyi GT-vel a lábaikban egyre jobban forogtak a lábak, s ma nemhogy ledolgozták a közel 3 percet, de meg is toldották öttel, így masters kategóriában az összetettet is megnyerték.

Evans és Hincapie

Evans és Hincapie

Evensék egyébként nem más társaságában tekertek szakasz közben, mint a régi nagy ellenféllel, Joaquin Rodriguezzel, aki élete második mountain bike versenyén elég jól elkapta a végére a fonalat, amit nagyban köszönhet rutinos, korábbi világbajnok csapattársának, Jose Hermidának is. A Merida duója ma abszolút 20. lett, összetettben pedig a 18. helyen végeztek. Vegyespárosban toronymagasan nyert, minden szakaszt behúzva a Jenny Rissveds-Thomas Frischknecht duó, a nők között pedig az Esther Süss-Jennie Stenerhag páros lett a legjobb.

Az összetett győztesek

Az összetett győztesek

További információk, eredmények a Cape Epic honlapján: https://www.cape-epic.com/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo