fbpx

Rózsaszínű reggeli: kezdődik az „olasz” körverseny, Rigoberto Uran értékel, Kittel feladta

Az ember mindig többet akar, a javítás pedig Giro d’Italia győzelmet jelent – nyilatkozta Rigoberto Uran a pihenőnapon. A kolumbiai győzelmére egyelőre merész lenne tippelni, de az első olaszországi hét után jó eséllyel láthatja majd rózsaszínben a további esélyeket…

Írország szépségei után végre az olaszok köszöntik a mezőnyt

Írország szépségei után végre az olaszok köszöntik a mezőnyt

Sokan fogalmaznak úgy, hogy ma kezdődik a valódi Giro d’Itala, és valóban, mintha tegnap érkezett volna mindenki a rajt helyszínére, Bari városába, ma pedig egy könnyed, alig több mint 100 kilométeres etap következik, hogy az esélyesek átmozgassák magukat az utazás után, a sprinterek meg hajrázzanak egy jót.

A folytatás azonban kőkemény: keddtől csütörtökig három kétszáz fölötti szakasz, ráadásul szerdán és csütörtökön is emelkedik a befutó, a favoritok sem sunnyoghatnak. Különösen a csütörtöki emelkedő lehet nehéz, több mint nyolc kilométer, több mint 5%-os átlagmeredekség, itt még a „nagyok” között is kialakulhat időkülönbség.

Kávészünet a pihenőnapon Bariban

Kávészünet a pihenőnapon Bariban

A fárasztó kilométergyűjtés után pedig hétvégén két hegyi szakasz, melyek nem hasonlíthatók nehézségben a harmadik hét hegyóriások között kígyózó penzumaihoz, de ha valakinek rosszul reagált a szervezete a hosszú etapok által okozott terhelésre, esetleg becsúszott egy kis betegség, nagyon könnyen „letérdelhet” vasárnap, és előfordulhat, hogy nagy névtől is búcsúzunk majd, mint dobogóesélyestől.

A szakaszok részletes bemutatása ide kattintva olvasható: A 2014-es Giro d’Italia útvonala: szakaszok, adatok, elemzés

Az ausztrál sprinter, Michael Matthews érkezik rózsaszínben Olaszországba

Az ausztrál sprinter, Michael Matthews érkezik rózsaszínben Olaszországba

Az összetettben Joaquim „Purito” Rodriguez jött ki legszerencsétlenebbül az „írországi mókából”, az elmúlt napokban bőven olvashattunk tőle kommenteket ezzel kapcsolatban. Nincs azonban veszve semmi, ahogyan a topfavoritok közül legjobb helyen álló Rigoberto Uran sem tett még nagy lépést a Giro megnyerése felé. Ezúttal a kolumbiai segítségével értékeljük a jelenleg kialakult helyzetet:

Az igazság, hogy minden remekül alakult. nagyon jó időfutammal kezdtünk, és a csapat jobban nem is tudott volna védeni a következő két szakaszon, túléltem Írországot. Időfutamban nagyon jó ez a csapat, készülnek rá, és eredményesek is. Hihetetlen jó magam mellett tudni egy olyan versenyzőt, mint Petacchi, a tapasztalata és az eredménylistája is lenyűgöző, de mindenki nagyszerűen dolgozott a három írországi szakaszon, arra koncentrálva, hogy jó pozícióban tartsanak. Az Omega óriási rutinnal rendelkezik az ilyen szeles, esős körülmények között való versenyzésben; akárcsak a klasszikusokon, ebben a legjobbak a világon. Én, mint kapitány, nagyon jól éreztem magam.

Rigoberto Uran

Rigoberto Uran

Megpróbáljuk megismételni a tavalyi eredményt, vagy javítani, Írország után még minden nyílt. Nos igen, „javítani” az a Giro-győzelmet jelenti, az ember mindig többet akar. A csapat és én is ezen dolgozunk, és a célunk, hogy ugyanúgy folytassuk, ahogy eddig csináltuk. Én napról-napra szeretek versenyezni és még sok van hátra, belülről azonban nagyon jól érzem magam, minden nap jobban. Szeretném, hogy minden így menjen tovább, a folytonosság nagyon fontos.

A csütörtöki etap elég nehéz lesz, több mint 240 kilométer, a végén befutó a Montecassinón. Úgy gondolom, az olyan versenyezők, mint Purito már ezen a héten próbálkozni fognak. Nekem várni kell még, hiszen van egy kis előnyöm, így megpróbálom követni őt és Quintanát, ha támadnak. De meglátjuk, hogy alakul a verseny, én nem nagyon szeretek jósolni, hogy mi történik majd, vagy mi nem. Nem tudom, hogy fogok-e támadni, vagy nem, mindent szakaszt napról-napra tervezünk az esti csapatgyűlésen.

S végül egy rossz hírrel frissítjük cikkünket: a két szakaszt nyerő német Marcel Kittel lázas megbetegedésére hivatkozva feladta a Giro d’Italia-t, ma már nem áll rajthoz. Már a harmadik szakasz után is látni lehetett, hogy nagyon el volt készülve a győzelem után, amit egyébként egy ír srác nem mindennapi nézőpontból örökített meg:

kittel_selfie

 

Miután sokan óriási tiszteletlenségnek tartották, hogy a levegőért kapkodó sprinterrel készített selfie-t, Mccarthy végül bocsánatkérő levelet küldött Nicholas Roche-on keresztül, szánva-bánva bűnét:

BngbpeBIcAASo4N

 

Rózsaszínű reggeli: a favoritok egymáshoz képest, Cavendish válasza és egy bombahír!

Rózsaszínű reggeli: újabb csapás Puritónak; így szurkolnak az írek – képek

Rózsaszínű reggeli: kikockázva a bukás, Purito őrjöng, Uran elégedett – videók

________________________________________________

Giro-jegyzet 1. – esélylatolgatás a rajt előtt

Giro d’Italia 2014: rajtlista, kik lehetnek a főszereplők?

A 2014-es Giro d’Italia útvonala: szakaszok, adatok, elemzés

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo