fbpx

Példaértékű összefogás a Tekno Point Klíma XCO UCI C3 Magyar Kupán

Június 8-án Alsóörs adott otthont az XCO MK sorozat második futamának. A Tekno Point Klíma XCO Magyar Kupa UCI C3-as besorolása kapcsán nemzetközi pontgyűjtő, illetve szlovák válogató is volt egyben, mely okán közel 30 külföldi versenyző állt rajthoz.

A magyar klubok színe-java is képviseltette magát, hiszen egy teljesen új és állandó XCO pálya avatása is volt a rendezvény.

A jelentős utánpótlás bázissal és versenyrendezői múlttal rendelkező Superior Racing Team nyerte el a rendezés jogát. Fontosnak érezték, hogy olyan partnereket keressenek meg a kivitelezéshez, akik a régióban élnek és dolgoznak, hiszen ők elsősorban Budapest környékén szerveznek versenyeket.
A Veszprémi Egyetemi Sport Klub Bokros Manassé vezetésével a szervező és kivitelező csapatot erősítette. A környék településeit összefogó turisztikai egyesület pedig jelentős marketing kampány keretében népszerűsítette a rendezvényt, illetve kiegészítő programokkal (karate bemutató, táncház, stb.) színesítette a napot.

Az Alsóörs feletti hegyoldalban kiépített és 2022-ben átadott erdei kerékpáros pálya a maga nemében egyedülálló idehaza, hiszen az XCO rajongóknak is kihívás a többnyire sziklás és nehéz akadályokkal tűzdelt pálya.
Hebling Zsolt polgármester és Dobrosi Zsolt az AMFI üzemeltetője felkérésére jöhetett létre első alkalommal ez a színvonalas rendezvény, melyhez nagyon sokat tett hozzá a rendezvényközpont páratlan infrastruktúrája is. A Balatonbike365 pedelec kerékpárokat biztosított a szervezők rendelkezésére, hogy könnyebb legyen a pálya jelölése a sok-sok kilométer megtétele.

Követendő például szolgálhat, hogy a versenyt megelőző napon a hivatalos pályabejárás előtt az alsóörsi iskola összes tanulójának 170 fő ingyenes kerékpáros programot szervezett a Superior, azzal a céllal, hogy minél több gyermek kedvet kapjon a kerékpározáshoz és a környező egyesületekben folytassa tovább ezt a sportot.

A verseny napján igazi nyári kánikula fogadta a versenyzőket, szervezőket, kísérőket a versenybírókat. A kifejezetten technikás és nehéz pálya még a szlovák versenyzőket is meglepte és igen csak megizzasztotta. A versenyt követően sokan kerestek enyhülést a Balaton hűs hullámai között.
Minden probléma és konfliktus nélkül perfekt lebonyolódott a rendezvény, melyhez a versenybíróság Poteczin Anikó vezetésével kiváló, profi, a szervezőkkel összehangolt munkájukkal járultak hozzá.

Elmondhatjuk, hogy az alsóörsi erdei kerékpáros pálya nagy körben is ismerté lett, és talán nem csupán a nyaralás kapcsán látogatják majd, hanem egész évben folyamatosan. Hebling Zsolt polgármester a sikeres rendezvényt követően jelezte, hogy 2025-ben szívesen látják a szervezőket egy újabb XCO MK megszervezése kapcsán.

Elit kategóriában Palumbi Zsombor és Bokros Csenge, míg a junioroknál Kiss Benedek és Bruchner Regina diadalmaskodott.

Eredmények

Fotók:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo