fbpx

Megérkezett a Neuzer válasza a Fogyasztóvédelem szigorú intézkedéseire!

Tegnap látott napvilágot a hír, miszerint közkedvelt gyermekkerékpár és gyerekülés márkák egyes termékeit vonta ki a Fogyasztóvédelmi Hatóság a forgalomból. Megkérdeztük az érintetteket, hogy világosítsák fel olvasóinkat, milyen súlyosságú hibák miatt szankcionálták őket. Egyedül a Neuzer Kft.-től kaptunk választ:

“Ez év tavaszán a Fogyasztóvédelmi hatóság mintát vett több Tesco áruházban az általunk forgalmazott kerékpárok közül.

A mintákat bevizsgálásra megküldték a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelmi Piacfelügyeleti Főosztály Mechanikai és Villamosipari Laboratóriumába.

A laboratóriumi vizsgálat a 12″-os gyermek kerékpároknál  az alábbi eltéréseket állapította meg a szabványhoz képest:  A kormánymarkolat az előírás szerinti 40 mm-es megnövelt fedett vég helyett a vizsgált termék esetében 36 mm volt. A támasztó kerék esetében az előírás pedig az, hogy a kerék a függőleges középvonaltól mindkét irányban 175 mm távolságra legyen. A vizsgált minta esetében ez 169 mm, és 159 mm volt.

Miután az áruház jelzését megkaptuk, ellenőriztük az összes kerékpárt az áruházakban és a raktárakban. Az ellenőrzés során megállapítottuk, hogy az eltérések nem lelhetők fel a teljes készletnél. A felsorolt hibák fennállása esetén a markolatot és a támasztó kereket cseréltük, és ezzel megszüntettük az eltérést.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság előírásai szerint a hibás kerékpárokat az előírt módon visszahívtuk. A vizsgálatban érintett kerékpár modellek esetében sem volt általános a hiba jelenség.”

Szerkesztőségünk örül, hogy hatóságok ennyire figyelnek a milliméteres eltérésekre, még a minőségi termékek esetében is. Másrészt kíváncsiak lennénk, hogy vajon mikor kerülnek átfogó vizsgálat alá azon Távol-Keleti kerékpáros termékek százai, melyekről mindenki tudja, hogy  csak kerékpárnak látszó tárgyak? Reméljük hamarosan ezek mind lekerülnek a nagyáruházak és játék nagykerek polcairól, hiszen a gyermekek biztonsága mindennél fontosabb, ahogy ezt már a markolatoknál is láthattuk!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo