fbpx

Kemény lesz a cyclo-cross szezon: Minden hétvégén világkupát rendeznek

Megjelent a 2020-2021-es cyclo-cross világkupa versenynaptára, amit a kitolódott országúti szezon miatt az előzetes tervekhez képest át kellett tervezni. 11 futamot fognak rendezni, gyakorlatilag november elejétől minden hétvégén verseny vár a világ legjobbjaira.

A koronavírus-járvány miatt a teljes országúti és mtb versenynaptárat újra kellett terveznie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek. Májusban megjelentek az új naptárak, melyekből láthattuk, hogy a szezonok meghosszabbodtak, az országúti például már belelóg a késő őszbe. Így jogosan merült fel a kérdés, hogy mi lesz a cyclo-cross szezonnal, ahol a idén már több világkupa futammal számoltak, mint az előző években, hogyan fog elférni ennyi verseny a naptárban, talán párhuzamosan fog menni az országútival vagy egyszerűen levágják a szezon elejét.

Végül az utóbbi mellett döntöttek, az eredetileg 14 futamos világkupából hármat nem rendeznek meg, egyet pedig arrébb toltak. A cyclo-cross világkupa így november elsején kezdődik Overijseben Belgiumban és január 24-én fejeződik be Hoogerheidében. A naptárt megnézve látszik, hogy ezen időszak alatt mindösszesen két hétvégén nem lesz világkupa futam, viszont a versenyzők ekkor sem pihentnek, mert a november 7-8-ai hétvégén az EB-t fogják rendezni, míg január 10-e az OB-k napja lesz. Annyi biztos, hogy a versenyzők kemény szezonnak néznek elébe, míg mi nézők egyik hétvégén sem maradunk cyclo-cross verseny nélkül.

A 2020-2021-es cyclo-cross világkupa versenynaptár:

November 1.: Overijse, Belgium
November 15.: Tabor, Czech Republic
November 22.: Koksijde, Belgium
November 29.: Besançon, France
December 6.: Wachtebeke, Belgium
December 13.: Zonhoven, Belgium
December 20.: Namur, Belgium
December 27.: Diegem, Belgium
Január 3.: Hulst, the Netherlands
Január 17.: Villars, Switzerland
Január 24.: Hoogerheide, the Netherlands

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo