fbpx

Ivan Basso gőzerővel és Garzellivel készül a Giróra

Sokak kedvence, a kétszeres Giro d’Italia-győztes Ivan Basso egyedüli GT-menője maradt Vincenzo Nibali távozását követően a Cannondale csapatának, 35 évesen tőle várnak jó eredményt a körversenyeken.

A „Mosolygós Gyilkos” az olasz Gazzetta dello Sportnak beszélt 2013-as terveiről, fontos változásként kiemelve, hogy szakított a felkészülését, edzéseit irányító Mapei Centerrel, ahol a két éve elhunyt Aldo Sassi mesterrel ért el sikereket, többek között második Giro d’Italia győzelmét 2010-ben.

Basso elmondta, hogy a Giro d’Italia-ra koncentrál ismét, ahol dobogón szeretne végezni: „Ha partiban akarok lenni olyan ellenfelekkel, mint Nibali vagy Wiggins, akkor a 110%-os formámat kell adnom…”

Az interjú elkészítésekor Bassót a spanyolországi Valenciában érte az Újév, ami jelzés értékű, hiszen a közismerten családcentrikus bringás, aki az elmúlt években rendre a gyerekekkel és az asszonnyal készült fotókat lőtte fel a twitterre ilyentájt, ezúttal a közös Szilvesztert is beáldozta a minél jobb 2013-as forma érdekében.

„Itt pont megfelelő a klíma, jó útvonalak, és amikor elhagyod a várost, megszűnik a forgalom. És itt edzenek jó barátaim, mint Garzelli, aki 40 évesen is tele van fiatalos lendülettel, Viviani, Marangoni és a többiek, egy nagyobb társaság.” – mondja Basso az edzőtáborról, és úgy tűnik sikerült felállnia egy nem túl sikeres szezon után:

„2012-ben nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy terveztük. A legrosszabb momentum a Giro volt, ahol minden balul sült el, és teljesen kikészültem. A Stelvióra már 350 Wattal hajtottam fel, ami borzasztó szám. De túllépek, megkerestem a hibákat, és ismét nyugodt vagyok.

Tudom, hogy fontos, sőt, kulcsszerep hárul majd rám a csapatban (melyből kiszállt a korábbi első számú névadó szponzor, a Liquigas). Itt sajátos légkör uralkodik, ahol pont jól érzem magam, mintha rám szabták volna, mint egy ruhát. Nibali elvesztése nagyon fontos, ráadásul így az első számú olasz ellenfelem lesz. De ez nem baj, mert tudom, hogyan kezeljem az új helyzetet.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo