fbpx

Soha nem látott összefogás a balatoni kerékpáros turizmusért

Tizenhárom szakmai szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely a Balaton kiemelt turisztikai térség kerékpáros turisztikai szolgáltatásainak fejlesztését biztosítja a jövőben. A mostani a valaha volt legszélesebb partnerség, amely a térség aktív kikapcsolódást ösztönző, bringás fejlesztéseire vonatkozik.


2019. február 22-én a Magyar Kerékpáros Szövetség, Balatonfüred Város Önkormányzata, Keszthely Város Önkormányzata, Balatonföldvár Önkormányzata, a Balatoni Kör Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Magyar Tourinform Szövetség, a BAHART Zrt., a SEFAG Zrt., a Bakonyerdő Zrt., Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ültek asztalhoz, hogy aláírásukkal hitelesítsék az eddigi legnagyobb biciklis-turisztikai fejlesztési összefogást a balatoni régióban.


A Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány alkotta konzorcium a GINOP Irányító Hatóság 2018. év végi döntése értelmében valósítja meg a „GINOP 7.1.9-17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” című, a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztését célzó projektet.

A most megszületett megállapodás célja, hogy az érintett felek stratégiai és operatív szinten is együttműködnek a fenti projekt céljainak elérése, valamint a hosszú távú fenntarthatóság biztosítása érdekében. Dr. Princzinger Péter a konzorciumot vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke hangsúlyozta, az egyre népszerűbb profi és amatőr kerékpározás jelentős potenciállal rendelkezik a turisztikai országmárka szempontjából is. A mostani összefogás jól mutatja, hogy – akár egy kerékpáros boly a versenyeken –, egymást segítve olyan eredményeket tudunk elérni, amelyekre önmagunkban, külön-külön nem lennénk képesek.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo