fbpx

Simon Yates pozitív koronavírus-teszt miatt kénytelen elhagyni a Giro d’Italiát

Simon Yates számára szomorúan ér véget a 2020-as Giro d’Italia, pozitív eredményt hozott a koronavírus-tesztje és a szabályok értelmében el kell hagynia a versenyt. Ezzel a brit kerékpáros az első olyan versenyző háromhetes körversenyen, ahol pozitív teszteredmény miatt kell kiszállnia versenyből.

A Mitchelton-Scott szombat reggeli bejelentése hideg zuhanyként érte a kerékpáros társadalmat, ugyanis az ausztrál csapatból az első számú ember, Simon Yates koronavírus-tesztje pozitív lett, mely számára a verseny végét jelenti. A tesztet egyébként azután végezték el, hogy Yatesnek a pénteki szakasz után enyhe tünetei voltak és ezért szükségesnek látták tesztelni. A csapat orvosa elmondta, hogy jelenleg a brit kerékpáros jól van és még mindig csak enyhe tünetei vannak, ezenkívül elvégeztek rajta egy második PCR tesztet is, ami szintén pozitív lett. A csapat minden tagját és a személyzetet is tesztelték, de az ő tesztjük negatív lett, így folytathatják a versenyt.

A Simon Yates az összetett 21. helyről kénytelen feladni a versenyt, ami azért is fájó lehet a brit bringás számára, mert idén nyerni érkezett – bár az Etnán időhátrányba került -, és így nem tudja megmutatni, hogy 2018 után idén újra képes lenne harcba szállni a rózsaszín trikóért.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo