fbpx

Sagan felvezetett, Ewan nyert a kibírhatatlan hőkatlanban (videó)

Valóságos hőkatlanban rendezték az idei szezon első WorldTour versenye, az ausztráliai Tour Down Under első szakaszát, a 40 fok feletti hőség miatt a szervezőknek is be kellett avatkozniuk…

15974891_10158220898975160_7141682115352300072_o

Az Adelaide melletti Unley és Lyndoch közötti 145 kilométeres távot 26,5 kilométerrel rövidítették, mert az árnyékban 40 fok fölötti hőmérséklet és a forró szél extrém körülményeket teremtett a 133 fős mezőny számára (volt, akinek 51 fokot mutatott az órája). A rövidítésnek a későbbi győztes, a Peaple’s Choice Classic kritériumot nyerő 22 éves Caleb Ewan (Orica-Scott) is örült, úgy nyilatkozott, hogy szükség volt rá.

A hajrá előtt az Orica-Scott és a Sunweb csapata irányította az eseményeket, majd az utolsó kanyar előtt megjelent Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). A világbajnok ezúttal felvezetői szerepkörben tündökölt, miután a kritériumon elveszítve Bennett-tel a kapcsolatot magáért sprintelt végül. Most jobban végezte a munkáját, jó helyzetbe hozta Sam Bennett-et, de a pofaszélben kicsit korán állt ki, így az ír nem tudta megnyerni a versenyt.

tdu2

A túlsó oldalon az ausztrál Ewan gyorsabb volt, és még a holland Danny Van Poppel (Sky) is megelőzte a Bora sprinterét. A narancsszínű mezt így az Orica-Scott versenyzője viselheti a holnapi szakaszon, mely során nem csak a hőség, hanem egy kisebb emelkedő is nehezíti majd a versenyzők dolgát a cél előtt.

Tour Down Under 1. szakasz eredménye:

1 Caleb Ewan (Aus) Orica-Scott 3:24:18
2 Danny van Poppel (Ned) Team Sky
3 Sam Bennett (Irl) Bora-Hansgrohe
4 Marko Kump (Slo) Team UAE Abu Dhabi
5 Niccolò Bonifazio (Ita) Bahrain-Merida
6 Nikias Arndt (Ger) Team Sunweb
7 Baptiste Planckaert (Bel) Katusha-Alpecin
8 Edward Theuns (Bel) Trek-Segafredo
9 Miles Scotson (Aus) BMC Racing Team
10 Sean De Bie (Bel) Lotto Soudal

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo