fbpx

Peák Barnabás jövőre a SEG Racing Academy csapatában folytatja

A 2018-as nagyszerű szezon után Peák Barnabás csapatot vált és 2019-ben a SEG Racing Academy-nél folytatja pályafutását.

Peák Barnabás az elmúlt két évet az UCI World Cycling Centernél töltötte (a magyar csapata a KONTENT-DKSI volt), folyamatos fejlődést mutatott, másodéves U23-asként 2018-ban már megszerezte mindkét Elit Országos Bajnoki-címet és kiváló eredményeket ért el nemzetközi versenyeken is. Ennek eredményeképpen augusztusban a Quick-Step Floors “gyakornoknak” szerződtette, a Worltour csapat színeiben indult el pl a Gran Piemonte-n, ahol a Top10-ben ért célba.

Forrás: Facebook/SEG Racing Academy

2019-ben új csapathoz igazol, a SEG Racing Academy-n fejlődhet tovább a tehetséges magyar versenyző. Erről a csapatról tudni érdemes, hogy U23-as versenyzőkkel foglalkoznak, azzal a céllal, hogy azok idővel továbbléphessenek profivá, pl nemrég Fabio Jakobsen is ezen “az akadémián végzett”.

Peák Barnabás az átigazolással kapcsolatban elmondta, hogy nagyon izgatott, hogy egy sikeres, jól szervezett csapat tagja lehet, ahol kívülről nézve minden nagyon simán működik és alig várja, hogy a csapat tagja lehessen. Ezenkívül azt várja ettől az időszaktól, hogy sokat tanulhasson és egy jobb kerékpárossá váljon. Még azt is elmondta, hogy nem csak azért választotta a SEG Racing Academy-t, mert az elmúlt időszakban növekedett azoknak az aránya, akik ebből a csapatból felléptek profinak, hanem az oktatás miatt, ugyanis itt arra is megtanítják a versenyzőket, hogy hogyan legyenek sikeresek az első évtől kezdődően. És még az is segítségére volt a döntésben, hogy az egyik jó barátja, Ide Shelling is ennek a csapatnak a tagja, aki már sokat mesélt neki erről a csapatról.

(A Quick-Step Floors gyakornokoskodás kapcsán sokan kívántuk Peák Barnabásnak, hogy jövőre akár a Worltour csapatban folytathassa pályafutását, de józanul belegondolva, valószínűleg nem tett volna jót neki a “mély víz”, érdemes fokról-fokra megmászni a létrát, hogy végül stabil helye legyen a profik között. – szerk.)

Gratulálunk Peák Barnabásnak az új csapatához és további sikereket kívánunk neki a 2019-es szezonra is!

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo