fbpx

Lovassy is rajthoz áll a vasárnapi Cyclo-Cross OB-n

Január 10-én, vasárnap Kőbányán lesz a cx-szezon legrangosabb versenye, a Soudal Cyclocross Magyar Bajnokság, ahol a terep specialisták mellett az országúti szakág legjobbjainak is szurkolhatsz a Bringaparkban.

Lovassy Krisztián a tavalyi cyclocross ob-n (Fotó: Vanik Zoltán)

Lovassy Krisztián a tavalyi cyclocross ob-n (Fotó: Vanik Zoltán)

A versenyen a tavalyi Tour de Hongrie legjobb magyar eredményét elérő Lovassy Krisztián is rajthoz áll. Lovassy mellett a bajnoki címre a legnagyobb esélyes a 2015-16-os Cyclocross Magyar Kupa sorozat győztese, Pelikán János, a moutain bike-os múlttal rendelkező, igen technikás versenyző, Búr Zsolt, vagy a csömöri különítményből a többszörös bajnok Buruczki Szilárd és a fiatalságot képviselő Dina Márton. A látványos versenyre rengeteg szurkolót várnak a szervezők.

Szinte tökéletes cyclocross helyszín a Kőbányai Bringapark, ahol az elmúlt három szezonban összesen nyolc cx versenyt rendeztek. A Bringaparkban kijelölt 2,6 kilométeres nyomvonalon helyet kap többek között egy gokart pálya, egy szánkó domb, néhány palánk és egy meredek töltés is, így látványos küzdelemből biztosan nem lesz hiány. A pálya rövid ugyan, de technikás, és várhatóan az időjárás sem kíméli majd a résztvevőket. A napokban esett hó az előrejelzések alapján vasárnapra elolvad, sőt, további esőzések is várhatók. Így csak félig jó hír, hogy nem lesz fagy a versenyen, ami azt jelenti, hogy saras, komoly kihívást jelentő pályára kell készülni.

A felnőtt férfiak között a bajnoki mezért Pelikán-Búr-Lovassy összecsapás várható, így az is eldől most, hogy országúti vagy mountain bike versenyzőknek fekszik jobban ez a szakág.  A felnőtt nők versenyében a legnagyobb név Benkó Barbara, aki néhány évvel ezelőtt a mountain bike világkupa sorozatot is vezette. A helyszín fejlődő infrastruktúrája már számos pozitív visszajelzést kapott a szezonban, de a szervezők ígérik, még ezt is lehet fokozni! A versenyzőket a legjobb helyeken kijelölt szurkolói pontokon lehet majd buzdítani. A hangos biztatás sokaknak segíthet majd az emelkedők leküzdésében, és nem utolsósorban remek hangulatot biztosít.

Az eseményt pénzdíjas kerékpáros magasugró verseny zárja, ahol kiderül, megdönthető-e a jelenlegi, nem hivatalos „cyclocross országos csúcs” vagyis a 45 centiméteres magasság.

Videó:

Érdemes tehát bevésni a naptárba szurkolóként is:

Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokság

  1. január 10. vasárnap

Budapest, Sportliget (Hangár utca 10.)

További információk: www.vuelta.hu/cxob

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo