fbpx

LAZER Nut’Z fejvédő: Lehetsz benne tűzoltó is

A Nut’Z a prémium fejvédőiről híres belga gyártó gyermekeknek szánt modellje. A LAZER hű maradt a nevéhez és hiába “csak” egy gyermekeknek szánt fejvédő, nem adta alább a minőséget ennél a sisaknál sem, ezt a típust is telepakolta mindenféle extra technológiával, köztük egy speciális héjjal.

LAZER_NUTZ

 

A LAZER a Nut’Z-nál nem spórolt az anyaggal, szemre is masszív fejvédőt alkotott, bár ez a tömegén nem látszik, csupán 305g. A gyermekeknél is fontos a maximális védelem, hiszen hiába könnyebbek, mint a felnőttek, de nem tudnak úgy esni, hajlamosak letenni a fejüket eséskor ezzel súlyos sérüléseket szerezve, ezenkívül sokkal bátrabbak, a veszélyérzetük még nem fejlődött ki, könnyebben esnek el, kerülnek veszélyes helyzetekbe.

LAZER_NUTZ

 

Az In-Mold gyártástechnológia felel azért, hogy a fejvédő külső héja ne váljon le a fej első becsapódásánál ezzel egybentartva a sisakot. Aki úgy érzi, hogy ezenfelül plusz védelemre van szüksége, a LAZER MIPS-es változatot is kínál (a MIPS egy speciális réteg a sisak belsejében, ami ütés hatására elfordul ezzel is csökkentve az ütés erejét). A Nut’Z-ban 16 szellőzőnyílás segíti gyermekünk fejének hűtését, ezzel a fiataloknak szánt modellek közt szellősnek nevezhető.

LAZER_NUTZ

 

A gyártó egy automatikus fejméret-állító rendszert (Autofit retention system) épített a fejvédőbe, ami nagyon hasonló, mint ami a felnőtt sisakokban van, viszont nincs semmilyen tekerő, amivel szabályozhatnák a fejvédő méretét, az állítómechanika helyett egy erős rugó feszíti a fejre a keretet, amivel kizárható, hogy a gyerekek elállítsák menet közben a fejvédő méretét és esés közben elmozduljon a sisak. A keret magassága viszont állítható ezzel biztosítva, hogy mindenki fejére passzoljon, az automata rendszerrel együtt így megvalósul a három dimenziós állíthatóság lehetősége. A szivacsok minősége a kategóriához képest kifejezetten jó, nem fognak egykönnyen elhasználódni, nem egy gyermek sisakkal lehet találkozni, ahol a szivacsok fél-egy év után már kezdenek szétmállni. A fejvédő tetején egy SOFTSPOT szivacs került elhelyezésre, ami vastagabb, mint a többi és azt a célt szolgálja, hogy semmikép ne nyomja a sisak a viselője fejének tetejét.

LAZER_NUTZ

 

A Nut’Z megjelenésében sem egy egyszerű gyermek fejvédő, ránézésre is süt róla az igényesség, nem egy szimpla áruházi darab. Jó kézbe venni, megbízhatóságot sugall és a külseje alapján is szívesen fogják a gyerekek viselni, hiszen hasonlít a szülők fejvédőjére. Ezenfelül kapható hozzá egy speciális héj (Crazy Nutshell) is, melyet ha felpattintunk rá, átváltozik a fejvédő egy tűzoltó sisakká, garantáltan szeretni fogják a gyerekek. A forgalmazótól kapott modellen rovarháló is található, így nem kell aggódnunk a nem kívánt csípések miatt. Ezenkívül elérhető hozzá a CAPUCCINOLOCK fantázianevű zárszerkezet is, amit, ha a csatba illesztünk, számkóddal védett lakattá változtathatjuk fejvédőnket és így a rövid megállásoknál (pl kávészünet) le tudjuk vele zárni kerékpárunkat.

JELLEMZŐK:
>In-Mold
>Autofit retention system
>16 szellőzőnyílás
>CE – CPSC – AS tanúsítvány
>Állítható fejkosár magasság
>Fényvisszaverők
>Crazy Nutshell kompatibilis
>CAPPUCCINOLOCK kompatibilis
>9 szín
>Univerzális méret (50-56cm)

Tömeg: 305g, 375g (héjjal)
Ajánlott fogyasztói ár: 13 490 Ft, 22 990 ft a MIPS-es változat

További információ a gyártó honlapján:
http://www.lazersport.com/product/bike-kids/nutz-blue-camo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo