fbpx

Jens Voigt: 800 méter

Ennyi hiányzott a 43 éves Jens Voigt-nak, hogy tegnap győzelemmel fejezze be profi pályafutását.

Sorolhatnánk az emlékezetes pillanatokat, melyekkel Jensie megajándékozta szurkolóit, talán olvasóink között is mindenkinek eszébe jut valamelyik emlékezetes „hero-szökése”.

jensheart

Mégsem szaporítjuk a szót, ugyanis a sors ismét jobb forgatókönyvírónak bizonyult, az amerikai USA Pro Challenge körverseny 4. szakaszán a Trek versenyzője nem nyert, de megmutatta, miért milliók kedvence világszerte. A nap szökevénycsoportjától 40 kilométerrel a vége előtt szakadt el a hegytető előtt, és “da solo” haladt a cél felé. Az utolsó kilométer IDE KATTINTVA látható.

jens3

Búcsúzzunk Jensie-től saját szavaival, a szakasz utáni nyilatkozatával:

A győzelem szép vége lett volna egy tündérmesének, nagyon szerettem volna nyerni. Mindent beleadtam, hogy ez legyen pályafutásom utolsó sikere. Nagyon közel voltam, és igen, nagyon jellemző ez a karrieremre, hogy mindent beleteszek, semmi hezitálás, és még akkor sem adom fel, ha már látszik, hogy nem fog sikerülni. Csak nyomtam. Ha már belekezdtél, ott vagy, és csak mégy, amíg bele nem döglesz. Ki kell játszani a kártyákat, s számomra ez mindig arról szólt, hogy kiköptem a beleim és a szívem. Ma megpróbáltam még utoljára előhúzni egy ászt.

Persze ne feledkezzünk meg róla, hogy van még három etap…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo