fbpx

Giro-kávézó: így kedveld volt csapattársad!

Óriási volt a lelkesedés Hollandiában a Giro d’Italia 2. napján, hiszen egy hazai versenyző, Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) viselte a rózsaszín mezt, ráadásul sikerrel meg is tartotta. A buli tehát vasárnap is folytatódhat. 

A rózsaszín mezes Tom Dumoulin a rajtra várva

A rózsaszín mezes Tom Dumoulin a rajtra várva

A szombati szakasz utáni sajtótájékoztatón Dumoulin beszélt róla, hogy milyen felejthetetlen, minden másodpercében emlékezetes élmény így versenyezni. Ha mégis ki kellene egy mozzanatot emelni az egész napos eseménysorból, akkor az egyik rajongó által feltartott tábla lenne, melyen az állt:

“Tom, elveszel feleségül?”

 

Arnheim és a rószaszín trikók

Arnheim és a rószaszín trikók

További pillanatképek a szakaszról a galériában:

Az őrület tehát ma is folytatódik, miközben az előző napihoz kísértetiesen hasonlító 3. szakasz végén könnyen előfordulhat, hogy az egykori csapattárs, Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) veszi át összetettben a vezetést. Jelenleg 1 mp a hátránya, az egyes szakaszokon (kivéve időfutamok) pedig időjóváírás van: 10, 6, 4 másodpercek (illetve a gyorsasági részhajrákon 3, 2, 1). Tekintve a német sprinter tegnapi lehengerlő győzelmét, nem lenne meglepő, ha nap végén mezcserére kerülne sor

Dumoulint erről is kérdezték az újságírók, a válasza pedig  az volt:

 

“Ha már mindenképp el kell valakinek vennie tőlem a rózsaszín mezt, legyen Marcel Kittel az illető. Mindig is kedveltük Marcelt a csapatban mind személyében, mind csapatkapitányi minőségében. Ő most ugyan egy másik együttesnél versenyez, de továbbra is jóban van mindannyiunkkal.”

 

A 3. szakasz (Nijmegen- Arnhem) szintrajza

A 3. szakasz (Nijmegen- Arnhem) szintrajza

A holnap reggeli kávénál már többet fogunk tudni erről a szakaszról is!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo