fbpx

Gilbert jó eséllyel összesározza ma vadiúj világbajnoki szerelését

Az újdonsült világbajnok, a belga Philippe Gilbert új, fehér, szivárványcsíkos mezében mutatkozik ma be a lombardiai WorldTour-klasszikuson, kőkemény mezőnyben, amelyben többek között a Vuelta-győztes Alberto Contador is ott lesz.

Gilbert a Giro di Lombardia előtti sajtótájékoztatón nemcsak az új szerelést, de az egyedi, világbajnoki festésű BMC TeamMachine SLR kerékpárt is bemutatta, érdekesség, hogy a profi gárda tagjainak többsége még mindig a BMC legkönnyebb csúcsgépét részesítik előnyben a zászlóshajó Impec és az aerodinamikai remekmű, a TimeMachine TMR 01 ellenében.

Az időjárás-előrejelzés alapján úgy tűnik, a világbajnok csúnyán összekoszolja majd az új felszerelést, a 251 kilométeres versenyre esős időt jósolnak. Ez szinte megjósolhatatlanná teszi a Giro di Lombardia végkimenetelét, hiszen az extrémebb időjárás mindig kedvez a szökési kísérleteknek, így jókor indítva kevésbé esélyes versenyzők is hazaérhetnek.

A Comói-tó környékén kijelölt hegyes terep – több híres emelkedővel, mint például a Madonna del Ghisallo – egyértelműen azoknak a klasszikus menőknek kedvez, akik jól bírják az emelkedőket, így természetesen Gilbertnek is, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy még a lehetséges esőre is úgy gondol, mint ami kedvezhet neki, hiszen remek formában van és jó a veszélyes lejtmenetekben.

A hétközi versenyeket kihagyva, jó időben, otthon, Monacóban edzett, a Lombardiára pedig erős csapattal érkezik, Alessandro Ballan, Brent Bookwalter, Steve Cummings, Steve Morabito, Mauro Santambrogio, Ivan Santaromita és Greg Van Avermaet neve garancia lehet a sikerre. Világbajnoki győzelméről elmondta, hogy a szezon sikertelen első fele még erősebbé tette és ha valaki dolgozik, előbb utóbb mindig meglesz az eredménye. Az olasz klasszikus különleges nap lesz az életében, hiszen először viselheti a szivárványszínű mezt.

Persze a Lombardia nem csak a világbajnokról szól majd, hiszen borzasztó erős mezőny gyűlt össze. A Vueltán villogó spanyolok, a győztes Alberto Contador (aki a héten győzelemmel melegített Torinóban), és a bronzérmes Purito Rodriguez is jelen lesz, Samuel Sanchezzel egyetemben. Hazai részről többek között Alessandro Ballan, Franco Pellizotti, Filippo Pozzato, Damiano Cunego, Diego Ulissi, Vincenzo Nibali és Ivan Basso tart majd ellen.

Érdekesség, hogy sokáig úgy volt, az Itáliában nem túl népszerű Alejandro Valverde is szerencsét próbál majd, de végül a Movistarba a szezonban meglehetősen „jegelt” olasz sztárja, Giovanni Visconti áll majd csatasorba. A címvédő svájci Oliver Zauggon kívül a holland Bauke Mollemától, a norvég Lars Peter Nordhaugtól, az ausztrál Simon Gerranstól, a francia Sylvain Chavaneltől, vagy akár a Giro-győztes kanadai Ryder Hesjedaltól is számíthatunk jó eredményre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo