fbpx

Gigászok harca a maraton világbajnokságon: Gunn Rita, és Alban Lakata a győztes!

A Sellaronda Hero egyike a legnehezebb maratonoknak, még ha túl technikás ösvényeket nem is tartalmaz. Ellenben 87 km-en 4700 méternyi szintet kellett leküzdeniük a versenyzőknek! 30 év alattiak nem is álltak a dobogón az elite és női kategóriában. A maraton vb nem a fiatalok versenye.

sellaronda_hero 9

Több ezren rajtoltak el korán reggel. Ennek egy része volt VB résztvevő.

Idén a maraton világbajnokságnak Val Gardena adott helyet, ahol a kiválasztott Sellaronda Hero-n dőlt el ki veheti fel a szivárványszínű trikót. És bizony egy ilyen táv eredményes teljesítése nem az U23-asok terepe!

Gunn Rita Dahle immáron hatszoros maraton világbajnok!

Gunn Rita Dahle immáron hatszoros maraton világbajnok!

A nők mezőnyében fantasztikus teljesítménnyel Gunn Rita Dahle (Multvan-Merida Biking Team) győzött, aki 1973-as születése ellenére hatodik maraton vb aranyérmét szerezte meg, így az XCO-kkal együtt már 10 vb-aranynál tart! Őt az “egészen fiatal” Annika Langvad (Specialized) követte 3 perc hátránnyal, majd a szakma nagy öregje (már ha illik ilyet hölgyekre mondani), az 1971-es Sabine Spitz futott be. Sabine és Rita már akkor a világkupák utazó cirkuszában versenyzett, mikor sok olvasónk még a háromkerekű motorral rollerezett a ház előtt 🙂

Alban Lakata legyőzte a háromszoros világbajnokot!

Alban Lakata legyőzte a háromszoros világbajnokot!

Az 1979-ben született Alban Lakata (Topeak Ergon Racing) neve ismerősnek tűnhet sokaknak, mivel négyszeres osztrák maraton bajnok, Cape Epic szakaszgyőztes és kétszeres maraton Európa bajnok! 2012-ben Robert Mennen-nel párosban megnyerte a Transalpot is, és 2010. után ismét összejött neki a világbajnoki cím, nemrég csak másodpercnyi különbséggel maradt le az AlpenTour Trophy-győzelemről. Mögötte a 39 éves háromszoros világbajnok Christoph Sauser (Specialized) futott be két perc hátránnyal, a harmadik pedig Paez Leon Hector Leonardo (Bianchi) lett.

Íme egy kiváló összefoglaló videó a világbajnokságról:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo