fbpx

Benkó Barbi blogja: a bírók verték meg Barbit Portugáliában

Benkó Barbara számára az olimpiai kvalifikációs pontgyűjtés szempontjából furcsán végződött portugáliai állomásozása, egy győztes versenyt követően az elmúlt hétvége abszolút ellentétes előjellel alakult: el sem tudott indulni a C1-es mountain bike olimpiai-krossz futamon, Diverlanhoso városában. A Focus M.I.G. Versenyzőnője legfrissebb blogjában mesél a történtekről:

Érdekes napon vagyok túl Portugáliában, ami egyben az utolsó is számomra, holnap hajnalban indulok haza, ha minden igaz. Sajnálom igazából, mert nagyon jól éreztem magam, jó fej embereket ismertem meg, ezért is állok különösen meglepetten és tanácstalanul a történtek előtt.

2 nappal a verseny előtt módosították az időtervet és 12:30-ról 15:00-ra rakták a rajtot, hogy az elit férfiakkal induljunk. Plusz még egy információ, hogy a nevezés nekünk lehetséges 13:00-tól 14:00 óráig is. Biztos ami biztos alapon már délre odamentünk, hogy legyen mindenre idő, de sajnos így is későn érkeztünk, mivel már nem engedték átvenni a rajtszámom, azt mondták 9:00-kor bezárt a versenyiroda.

Azért ezt elég meredeknek találtam így elsőre, kérdezősködtünk, hogy mégis hogy van ez, a kiírásban nem így szerepel, de nem igazán válaszoltak udvariasan a helyi bírók, sőt kifejezetten ellenszenvesek voltak, pedig már az angollal sem erőlködtem, Andris egyik barátja, Edmundo beszélt velük, aki helyi portugál. A spanyol UCI bíró eleinte még beszélt portugálul a helyiekkel, de amikor mi fordultunk hozzá, akkor már csak angolul tudott, amit megint csak furcsának találtam, majd közölte, hogy felőle indulhatok, neki mindegy, őt nem érdekli, beszéljem meg a rendezőkkel és ő ezzel itt be is fejezte, elment ebédelni…

A rendezők nem akartak engedni indulni, ez látszott már az elejétől, csak igazából nem értem miért. Nem állunk partiban a portugálokkal a pontokért, nem előlük vettem volna el, már ha elvettem volna, ugye ez egy technikai sport, bármi megtörténhet. Előnevezve is voltam, a rajtszámom is ott volt előkészítve, csak épp nem adták oda. Tényleg nem értem mire volt ez jó. Még a helyiek is megütköztek ezen a hozzáálláson. Előkerült a szövetségi kapitány is, aki elsőre nem akart ebbe belefolyni, de aztán mégis felhívott valakit a Szövetségből, de ez sem volt elég, nem és nem volt a válasz.
Ekkora én már feladtam, közel 2 órája harcoltunk a szemmel láthatólag unintelligens rendezőkkel, ahelyett hogy 2 perc alatt odaadták volna a rajtszámom és mindenki megy Isten hírével. De nem. Szomorú vagyok nagyon, hogy őszinte legyek, vagyis inkább csalódott, ha minden rendben van, akkor szerintem nyerhettem is volna elnézve a mezőnyt. Egyben nagyon reménykedem: nem ezek a pontok fognak majd hiányozni az Olimpiai kvalifikációhoz! Ennél nagyobb öröm ne érje őket az életben!

Bocsánat, ha kicsit összeszedetlenül írtam, de még kavarognak bennem a történtek és őszintén szólva nem térek napirendre a dolgok felett, de én nagyon nem is szeretnék ebbe belefolyni, beszéltem a csapatfőnökömmel, ő nem szereti ezeket a dolgokat, majd ő megteszi a szükséges lépéseket, azt hiszem ez nem az én feladatom. Apa számomra meglepetten nyugodtan reagált a történtekre, azt mondta „nem baj Mackókám, már rég rossz, ha csak ennyi ponton múlna az Olimpia, de ha mégis így lesz, majd elmegyünk még egy versenyre.” És igaza van, inkább felültem és hazatekertem azt a 80 km-t országúton montival.:) Most inkább koncentrálok Dél-Afrikára, jövő héten teszt verseny a Világkupa pályán, aztán 17-én Világkupa! Ott biztosan engednek majd indulni…! Remélem, most igénybe is tudom venni a szurkolásotokat, szükség biztosan lesz rá!

Barbi naplója: http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo