fbpx

Az MMTBSZSZ közleménye: Megvan a férfi kvóta, Parti utazhat Londonba

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) május 23-án hivatalosan közzétette a londoni olimpiára hegyikerékpározásban kvalifikációt szerző nemzeteket. A felsorolás alapján Magyarország a férfiak mezőnyében indíthat versenyzőt; az már korábban kiderült, kvóta esetén Parti András (EuroOne-Waberer’s Cube Pro MTB Team) utazik Londonba.

A sorrendet a két kvalifikációs időszakban megszerzett összpontok alapján számolták. A férfiaknál az első 24,  nőknél 18 ország zárt kvalifikációt érő helyen; a magyar férfiak 20. (2011-ben 20. hely, 2012-ben 22. hely), a nők 19. (2011-ben 14., 2012-ben 19.) helyen zártak, így utóbbiak éppen lecsúsztak az ötkarikás játékokról.

Férfiaknál Svájc, Franciaország, Csehország, nőknél Kanada, Svájc, Franciaország lett a tabella éllovas nemzete. A lista szerint férfiak esetében 50, a hölgyeknél 30 kerekes alkotja majd az olimpiai mezőnyt.

Parti András

A magyar szövetség korábban három olimpiai válogatóversenyt írt ki, ezekben a férfiak közt Parti András szerepelt a legjobban, így az korábban eldőlt, hogy kvóta esetén ő utazhat az ötkarikás játékokra.

„Nagyon boldog vagyok. Már vártuk a végleges kiírást, mely hivatalosan igazolja, hogy megvan a kvóta, mehetek Londonba. Most rövid ideig pihenek, majd itthon versenyzek, közben edzőmmel, Szöllőssy Istvánnal és csapatommal kialakítjuk az olimpiáig szóló programot, melyben edzőtábor és verseny is fog szerepelni” – nyilatkozta a hír hallatán Parti András, aki már a pekingi olimpián is képviselte Magyarországot.

A kvalifikációs lista megtekinthető: http://www.uci.ch/Modules/BUILTIN/getObject.asp?MenuId=MTYzMDQ&ObjTypeCode=FILE&type=FILE&id=NzgxNTY&LangId=1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo