fbpx

Az Eurobike Awards várományosai

eurobike_2016_awards_9Az Eurobike Awards a kerékpáripar legrangosabb szakmai elismerése, a győztesek és díjazottak az év legérdekesebb, leginnovatívabb, technikailag legfejlettebb termékei. Minden gyártó legszebb álmaiban az illusztris szakemberekből álló zsűri fődíja, a Golden Awards villan fel.

Az Eurobike Awards nem egyetlen kerékpáripari terméknek jár, hanem 12-nek, mivel idén ennyi kategóriát jelöltek ki a szervezők, amelyre a gyártók termékeiket benevezhették. 2016-ban mindösszesen 472 kerékpározással kapcsolatos újdonságot jelöltek, köztük kerékpárt, alkatrészt és kiegészítőt. A kiállítást megelőző napokban hattagú zsűri 51 darabot választott ki ezek közül, amelyeket a kiállításon a nagyközönség is megtekinthet.

A zsűriben idén helyet kapott az egyik legismertebb triatlonos világsztár, Thomas Hellriegel, aki előszeretettel vesz részt kerékpárok és alkatrészek fejlesztésében. A triatlonosok amúgy is rendkívül nyitottak a technikai innováció iránt, nem véletlen, hogy például az időfutamkormányt vagy az aerodinamikus vázformát is először a multisport versenyzők alatt láthattuk. A zsűri öt további tagja közt találjuk Marcus Schröder-t, a Mountain Bike magazin főszerkesztőjét, Lotte Kraus ergonómiaprofesszort, illetve a kerékpáripar részéről a holland Rik De Bruin-t, aki immár 60 éve a kontinens egyik legismertebb kerékpármárkájának tulajdonosa.
[divider scroll_text=””]

A 2016 Eurobike Award zsűrije

A 2016 Eurobike Award zsűrije

A szelekció folyamata nem volt egyszerű. Első lépésként a zsűri egy előzetes válogatást végzett, amely során 270-re apadt a versenyben lévő termékek száma. Ezután a kategóriákon belül egyesével megvizsgálták a jelölteket, így alakult ki a döntőbe jutott 51 db-os mezőny. Kétségtelenül ezek mind rendkívül fejlett, innovatív kerékpáros felszerelések, de a fődíjat egyetlen termék kaphatja, az egyes kategóriagyőztesek száma is mindössze 12 darab lehet. Így nem marad más hátra, mint a közönségszavazatok ismeretében újra megvitatni mindegyik erényeit és hátrányait, értékelni a bennük alkalmazott fejlesztés fontosságát, a jövő kerékpározását meghatározó kvalitásokat.

eurobike_2016_awards_5

Számos innovatív meghajtásrendszert láthatunk 2017-ben!

A díj várományosai természetesen különfélék, de ami borítékolhatóan közös, hogy jól mutatják a kerékpáriparban tapasztalható innovációs robbanást. Amíg az elmúlt évtizedekben a kerékpárok, alkatrészek és kiegészítők alig-alig részesültek az élet egyéb területein megjelenő high-tech fejlesztésekből, manapság ezek integrációja a kerékpározás különböző területein megtörtént, a technika más területein megjelenő legkorszerűbb fejlesztések kerékpáripari alkalmazása ma már mindössze hetek-hónapok kérdése. A kerékpáripar egyértelműen túllépett a konzervatív szemléleten, kész fogadni az újdonságokat. A legújabb kerékpáripari trendeket egy néhány nap múlva megjelenő írásban összegezzük.

A2: Sabine Spitz MTB-Olympiasiegerin bei THM-Carbones

Sabine Spitz a THM-Carbones hajtóművet vizsgálja…

Az idei Eurobike kiállítás augusztus 31-én nyitja kapuit, az Eurobike Awards várományosait először a szakma képviselői tekinthetik meg, majd a hétvégén a nagyközönség számára is rendelkezésre állnak. Természetesen a BikeMag amint tud, beszámol a látottakról, rövid ismertetőt nyújtva az első benyomásokról. A zsűri végső döntését is közzétesszük, részletesen bemutatva a legfontosabb fejlesztéseket, termékeket.

eurobike_2016_awards_4

Az E-MTB robbanásszerű fejlődést mutat…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo