fbpx

Alig egy hónap múlva lövik el a Veszprém Cross rajtját

November 14-15-én a téli kerékpáros szakág képviselőinek rendezik a veszprémi Gulya-dombon a Magyar Kupa- és egyben a SuperCross Sorozat második állomását, a Veszprém Cross terepkerékpár-versenyt. A másfél naposra bővült nemzetközi rendezvény idén több újdonságot is tartogat.

fotó: Renato Da Silva

fotó: Renato Da Silva

Veszprém negyedik éve ad otthont a Veszprémi Kerékpáros Egyesület által rendezett terepkerékpár-versenynek, mely kuriózum, hiszen ez az egyetlen téli kerékpáros szakág, melyben mindemellett 1950 óta világbajnokságot is hirdetnek. A szervezők a hazai versenyzők mellett osztrák és szlovák résztvevőkre is számítanak.

fotó: Renato Da Silva

fotó: Renato Da Silva

“A korábbi évek sok tapasztalatát összegyűjtve és a szakág jövőjére fókuszálva rendezzük az idei évi versenyt. A versenyzők érdekében a pálya vonalvezetését a nemzetközi normákhoz igazítottuk, amiben Vinczeffy Zsolt hegyikerékpáros olimpikon, szakágvezető volt a segítségünkre. Az elit, női, hobbi- és gyermekfutamok mellett hazánkban egyedüliként rendezünk háromfős csapatversenyt is a szombati napon. Az estét pedig szakmai beszélgetéssel zárjuk, amire Benkó Barbara olimpikon, Vinczeffy Zsolt szakágvezető és Gajdos Tamás televíziós műsorvezető már elfogadták a meghívást.”

– foglalta össze Tóth András, a rendezvény főszervezője.

fotó: Renato Da Silva

fotó: Renato Da Silva

A cyclocross-versenyek kettő-négy kilométer hosszú körpályán, földes, füves réteken haladnak, amit természetes és épített akadályok – lépcső, palánk, homokágy – tesznek technikássá és a nézők számára is látványossá. A rövid és intenzív versenyeket országúti kerékpárhoz hasonló, de terepgumival ellátott sporteszközzel űzik. A verseny érdekessége, hogy az első befejezett kör ideje határozza meg, hogy hány kört kell majd teljesíteni.

Bővebb információk a négyfordulós Cyclocross Magyar Kupasorozat és SuperCross Sorozat második, veszprémi futamáról a www.veszpremcross.hu oldalon olvashatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo