fbpx

A Komló Nagydíjjal elrajtolt az AutóCity Skoda Challenge

Július 28-án kezdetét vette az AutóCity Skoda Challenge, a Komló Nagydíjon esőben küzdöttek meg egymással, a pályával és az időjárással az országúti kerékpározás őrültjei.

Fotó: Kóró Anna

2019-ben AutóCity Skoda Challenge néven újjáéledt a nagymúltú Tour de Pécs sorozat, idén 5 szakaszon keresztül versenyezhetnek a hazai amatőr országútisok Baranya megyében. Az első szakasznak Komló adott otthont, a híres körpályájával, melyet már sokan ismerhettek az elmúlt évekből.

Fotó: Kóró Anna

Annak ellenére, hogy az időjárás előrejelzés esőt ígért a verseny idejére, közel 100 országúti bringás állt rajthoz a Városi Sportcsarnok előtt, hogy megmérkőzzön egymással és a pályával. Pontban 11 órakor elrajtolt a mezőny, először még csak lassú rajttal fel a körpályáig, majd a pályára felérve elkezdődött a verseny. A komlói pálya nagy és meredek emelkedőt nem tartalmaz, de tökéletesen alkalmas arra, hogy pár kör alatt teljesen szétszórja a mezőnyt. Most is így történt, ráadásul a második körben az eső is eleredt, ami szintén hozzájárult a szétszakadáshoz. A versenyt a Narke Cycling Team irányította, melynek meglett az eredménye, a 7 körös versenyben mindkét elit férfi kategóriát megnyerték, abszolútban és elit1-ben Szabó Bálint Solt nyert nagy előnnyel, elit2-ben pedig Popovics Gergely volt a leggyorsabb. Az elit nőknél Szabó Adrienn (Fehérvár Cycling Team) szerezte meg az első helyet.

Fotó: Kóró Anna

A szervezők nemcsak az első három helyezettet díjazták éremmel, hanem mindenki, aki teljesítette a távot, egy befutóéremmel lett gazdagabb, mely szép emlék lesz a jövőben, amikor visszaemlékeznek arra, hogy milyen volt esőben teljesíteni a könnyűnek nem nevezhető Komló Nagydíjat.

A napot az eredményhirdetés zárta, U17-től Senior2-ig 10 kategóriában díjazták az indulókat a szervezők.

Az AutóCity Skoda Challenge augusztus 20-án két szakasszal folytatódik Hosszúhetényben, melyről bővebb információkat hamarosan olvashattok nálunk is, de addig is keressétek a verseny honlapját.

Eredmények: skoda1

KÉPEK (Kóró Anna)

Képek az eredményhirdetésről:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo