fbpx

Gepida Alboin 300 CRS PRO cross kerékpár

A Gepida Alboin 300 CRS PRO esetében a vásárlónak nem kell azonnal és végérvényesen eldönteni, hogy országúton vagy terepen, sportos vagy lazább testtartásban, hosszabb vagy éppen rövidebb távokat kíván kerékpárral teljesíteni. A közel három évtizedes múltra visszatekintő magyar márka eme középkategóriás „cross” típusú kerékpárja a lehető legtöbb helyzetben megállja helyét, megbízható közlekedési eszköz, hasonlóképpen alkalmas a hétvégi kirándulásokra vagy hosszabb túrákra.

30170240AAlboin300CRSPRO1A diszkrét, elegáns sötét fényezés szerencsére nem szolgál csaliként a lezárt bicajok sorában, bár a Shimano alkatrészek és a minőségi felszereltség nyújtotta előnyök a kerékpáros számára a menet során egyértelműek. Az Alboin 300 CRS PRO tárcsafékkel, 24 sebességes Shimano Alivio váltóval, Suntour NEX blokkolható teleszkóppal, Shimano agydinamós AXA lámpákkal, illetve minőségi Schwalbe gumikkal szerelt igényes kerékpár, egyértelműen a megbízhatóságra és a praktikus használatra optimalizálva.

Kiemelnénk még a 6061 hőkezelt alumíniumötvözet készült vázat, amely könnyű, de kellően strapabíró, illetve a magasabb árkategóriában szereplő kerékpárokat idéző Avid mechanikus tárcsaféket. Mind a vázkonstrukció, mind a fékrendszer bőven bizonyított: világkörüli túrákat teljesítettek segítségükkel. Az Alboin 300 CRS PRO férfi vázas kialakítást kapott, amely háromféle méretben kapható. Ebben az árkategóriában és géptípusban az Alboin 300 CRS érhető el a hagyományos váz mellett alacsonyabb átlépést biztosítő “női” változatban.

GEPIDA ALBOIN 700 CRS kerékpárteszt

A GEPIDA crossmodelljeit teszteltük is!

Érdemes megemlíteni, hogy a Gepida nem kevesebb, mint 12 különböző „cross“ kerékpárt kínál, többféle szintű felszereltséggel, a modellkategórián belül női és férfi vázakialakítással. A Lajtától nyugatra igen népszerű eza kerékpár-kategória, ha definiálni szeretnénk: a trekking és a városi típusoknak egy sportosabb változata. Dózerutakon, kiépített turistaösvényeken ugyanolyan könnyedén, biztosan tekerhetünk nyergében, mint az aszfalton, a nagy kerékméret és relatív keskeny gumiköpenynek köszönhetően pedig egyáltalán nem lomha. Emellett többlet kényelmet biztosít az aszfaltra optimalizált kerékpártípusokhoz képest. Az Alboin 300 CRS PRO tehát komfortos, de városi “komfortkerékpárnál” azért lényegesen sportosabb testtartást tesz lehetővé. Sokak számára tökéletes kompromisszumot nyújt a mai tucatnyi kerékpár-kategória útvesztőjében!

Széles kínálat cross, trekking és városi kerékpárokból...

Széles kínálat cross, trekking és városi kerékpárokból…

A kerékpározással még csak most ismerkedők mellett tapasztalt felhasználók is előszeretettel választanak az ú.n. „cross“ kategóriából, ha például kerékpáros túrázásra indulnak. De Alboin 300 CRS PRO hasonlóképpen beválhat városi közlekedésre, mivel kellően strapabíró, ennek ellenére fürge masina. A Gepida „cross“ kerékpárok több irányba fejleszthetők: a gumicserén kívül váltózó időjárásra felszerelhető sárvédővel, túrázáshoz pedig csomagtartóval, táskákkal.

Főbb jellemzők
Váz: 6061 hőkezelt alumíniumötvözet
Villa: Suntour Nex HLO, 63 mm rugóút
Váltókar: Shimano Acera, 3×8 fokozat
Váltás: Shimano Alivio/Tourney
Hajtómű: Shimano
Fékrendszer: Avid BB5 mechanikus tárcsafék
Kerék: Gepida Disc/Mach1, 32 furat
Köpeny: Schwalbe CX Comp 700x40c
Kormányzás: Gepida alu
Nyeregcső: Gepida Alu, 27,2×300 mm
Nyereg: Velo 3315
Tömeg: 14 kg

Javasolt fogyasztói ár: 169900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.
images

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo