fbpx

Gepida 2017-es újdonságok az Eurobike-on

A Gepida 1991 óta jelen van a legkiemelkedőbb színvonalú nemzetközi kerékpár kiállításon, ahol rendre bemutatásra kerülnek a következő évi modellek. 2017-re a hazai e-bike specialista számos új fejlesztéssel készül, az egyre szélesedő pedelec palettán lesz innovatív városi közlekedésre szánt összehajtható, teherszállításra tervezett cargo bike, továbbá a Gepida már meglévő modellek technikai megoldásait és designját is korszerűsíti.

2017-ben számos innovatív fejlesztést látunk a Gepidától!

2017-ben számos innovatív fejlesztést látunk a Gepidától!

A nagy márkák mellett a Gepida büszkén képviseli hazánkat az Eurobike szakkiállításon. Hosszas készülődés után a 2017-es kollekció tágas standon várta a kerékpáripar szakembereit és az érdeklődőket. Újságíróként elsőként pillanthattuk meg a két egyedi tervezésű kerékpárt, melyeket a magyar e-bike specialista az Eurobike Award díjra is jelölt. Minket is büszkeséggel töltött el, hogy mindkettő a döntőbe jutott. Ezekkel az alábbiakban természetesen bővebben foglalkozunk.

Bő száz négyzetméteres stand az Eurobike-on - immár 1991 óta!

Bő száz négyzetméteres stand az Eurobike-on – immár 1991 óta!

A siker jól tükrözi a Gepida dinamikus fejlődését, és nem csak hazai vagy európai szinten, hanem akár olyan távoli piacokon, mint Ausztrália vagy Új-Zéland. A Gepida kerékpárok egyre szélesebb körben kaphatók, emellett a nemzetközi szaksajtó összehasonlító tesztjein is jól szerepelnek. Ezzel egyidejűleg a gyár egy új összeszerelő egységgel bővült, aminek köszönhetően a termelési kapacitásban is jelentős növekedés várható.

Új dizájn merészebb színekkel...

Új dizájn merészebb színekkel…

Az idei Eurobike-on bemutatásra került az új merész színeket és modern dizájn stílust követő 2017-es e-bike és motor nélküli kerékpársorozat, ezen belül számos modell váza és technikai színvonala korszerűsödött. Például az Asgard és a Ruga e-bike egyaránt új akkuintegrációt kapott, a városi használatra tervezett Reptila esetében pedig az akku a csomagtartóról átkerült a vázra. Az új kialakítás – összhangban a nemzetközi trendekkel – nemcsak tetszetősebb, hanem a használat tekintetében is praktikusabb. Nézzük sorra 2017-es Gepida újdonságokat!

Összehajtható városi E-bike Gates szíjhajtással - mi ez, ha nem világszínvonalú innováció!

Összehajtható városi E-bike Gates szíjhajtással – mi ez, ha nem világszínvonalú innováció!

Láncváltós változatban is kapható lesz...

Láncváltós változatban is kapható lesz…

A Miliare az egyik modell, amely az Eurobike Award döntőjébe jutott. A Bosch Performance Line Cruise motorral és 400 Wh teljesítményű akkuval simán képes tartani a városi közlekedéshez szükséges tempót, munkába menet nem izzadunk meg, a Miliare a váz összehajtásával egyszerűen szállítható. Tömegközlekedési eszközökre felvihető, és az autó csomagtartójába is könnyedén elhelyezhető. A 20”-os kerekeken gördülő váz erős és stabil, hidroform eljárással készül, a zsanérmechanika átgondolt és bombabiztos. Tetszett az akku praktikus elhelyezése, a rendkívül alacsony súlypont minden bizonnyal jót tesz a Miliare irányításának. Kétféle változatban lesz elérhető: a kiállításon bemutatott Pro modell Shimano Nexus agyváltóval és Gates szíjhajtással rendelkezik, de a hagyományos, pénztárcakímélő láncváltós Miliare is szerepel majd a 2017-es Gepida palettán. Mindkét változat hidraulikus tárcsaféket kap, így a kaotikus városi forgalomban a megállással sem lesz gond. Rövid videofilm is készült az innovatív új Gepida összehajtható e-bike-ról.

Csomagok egész napos szállítására alkalmas cargo bike!

Csomagok egész napos szállítására alkalmas cargo bike!

A Miliare mellett a másik Eurobike Awards-ra nevezett és döntőbe jutott Gepida modell!

A Miliare mellett a másik Eurobike Awards-ra nevezett és döntőbe jutott Gepida modell!

A Gepida Cargo Bike a másik Eurobike Award döntős. A szoros értelmében haszonkerékpár, kialakítása lehetővé teszi a nagyobb terjedelmű, nehéz csomagok szállítását. A hirdroform alakítással készült aluváz számos megerősítést kap, mind az első, mind a hátsó csomagtartó integrált, összességében egy rendkívül erős és stabil rendszert alkot. Bosch Performance Line CX motorhoz két akkut is kapcsolhatunk, így az egész napos használat is biztosított. A Cargo E-bike futármunkára kifejezetten alkalmas. Profi jármű a javából, amely a funkcionalitás mellett a kényelmet és a praktikus használatot is biztosítja. Az alacsony átlépés megkönnyíti a le- és felszállást a „felmálházott” masinán, egyszerűbbé téve az elindulást, a sűrű városi forgalomban való közlekedést. A stabil kitámasztó a mindennapi használatban úgyszintén hasznos megoldás. A Gepida Cargo Bike strapabíró és ellenálló, az alkatrészek és a kiegészítők is ennek szellemében kerültek kiválasztásra.

Az Elemund nem kispályás!

Az Elemund nem kispályás!

Felfele jól jön a rásegítés, de amikor a terep végre lefele mutat...

Felfele jól jön a rásegítés, de amikor a terep végre lefele mutat…

Az új elektromos rásegítéses fatbike névadója a gepidák egykori királya, Elemund. (A legtöbb Gepida modellnév Közép-Európa Római birodalmat követő nem éppen békés történetére utal, ez végigköveti a márka bő 20 éves „legendáját”.) Az Elemund 26”-os, közel 10 cm széles Schwalbe Jumbo gumiköpenyeken siklik át minden elképzelhető akadály felett, feltehetően olyan lehengerlő módon, ahogy a gepidák ellenségeiken egykor átgázoltak. Egy fatbike esetében szerintünk is helyén való az elektromos rásegítés alkalmazása, máskülönben síkon vagy az emelkedőkön meglehetősen lomha a jármű. Bosch Performance Line Cruise motorral és 500 Wh akkuteljesítménnyel viszont a gép már-már fürgének mondható, versenymontikat is megszégyeníthet. És amikor a terep végre lefele mutat, a fél atmoszféránál is alacsonyabban működő abroncsok csodát művelnek az akadályok leküzdésében. Kövek, sziklák, gyökerek? – az Elemund nyergében az ilyeneket észre sem vesszük!

Az Asgard a magasabb szintű E-MTB a Gepida kínálatában, választhatóan 650b vagy 29-er kerékmérettel és többféle felszereltséggel...

Az Asgard a magasabb szintű E-MTB a Gepida kínálatában, választhatóan 650b vagy 29-er kerékmérettel és többféle felszereltséggel…

Az új 2017-es Gepida Asgard CX-en kiválóan szemléltethető mind az akkut szebben integráló vázkialakítás, mind a jövő évi friss design. A Gepida törzs kilenc világ létezésében hitt, ebből az egyik az Asgard volt. Legyen a 650b vagy a 29” kerékméret a mi „világunk”, Bosch Performance CX meghajtásban, a magas szintű felszereltségben jövőre sem fogunk csalódni. Habár a márka első össztelós e-bike-ja, a Gepida Asgard 1000 FS már az idei évben is kapható volt, jövőre Bosch Performance CX meghajtással és új dizájnnal kiegészítve szolgálja a valódi tereptúrás kalandokra éhes, de az emelkedőkön „kis” segítséget igénylő montisokat.

A kedvezőbb árfekvésű E-MTB Ruga és "félintegrált" akkut és friss designt kapott...

A kedvezőbb árfekvésű E-MTB Ruga és “félintegrált” akkut és friss designt kapott…

A legkedvezőbb árfekvésben kapható, rendkívül népszerű Gepida Ruga váza és festése az Asgard-hoz hasonlóan megújul. A hun Attila nagybátyjáról elnevezett modell választhatóan 650b vagy 29”-os kerékmérettel rendelkezik, mind a külföldi teszteken, mind a BikeMag véleménye szerint az egyik legjobb belépő szintű pedelec a piacon. A Bosch Active Line meghajtás bőven elegendő „kraftot” biztosít, a vázgeometria eltalált és kényelmes.

A városi használatra szánt Reptila akkuja a vázra kerül át, többféle meghajtásrendszerrel elérhető...

A városi használatra szánt Reptila akkuja a vázra került át, többféle meghajtásrendszerrel elérhető…

Láncváltós változat is kapható, korszerű városi pedelec cirkáló!

Láncváltós változat is kapható, korszerű városi pedelec cirkáló!

A Gepida Reptila városi e-bike család a dizájn megújulása mellett új akkuelhelyezést kapott, így az már nem a csomagtartón „utazik”, hanem a nyeregvázcsőre integrált. A súlypont ezzel alacsonyabb lett, így a kerékpár irányítása javul. Az idei modellváltozatokhoz hasonlóan többféle áttételtípussal választható, Shimano Nexus 7 vagy 8-fokozatú agyváltóval, láncváltással, illetve még Shimano Di2 váltással is elérhető. A Bosch Active Line motor megbízható, dinamikus társ a napi városi közlekedésben.

A Nedao a könnyed kerékpáros kikapcsolódásra született...

A Nedao a könnyed kerékpáros kikapcsolódásra született…

A Nedao 1000 E-bike Cruiser egyetlen áttétellel, Bosch-motoros meghajtással szolgálja a könnyed bicajos kikapcsolódásra vágyókat. A Krisztus után 454-ben megvívott, Attila birodalmát végérvényesen földbe tipró nadeo-i csata tiszteletére elnevezett kerékpár-kuriózum nyergében garantáltan megcsodálnak – legyen szó a gépjárművezetőkről, a járókelőkről vagy éppen a strandolókról. A gótok feltehetőleg nem ilyenekkel érkeztek a csata színhelyére, de győzedelmesen távoztak, remélhetően mi is önbizalommal feltöltődve szállunk le elektromos „paripánkról” a cukrászda előtt. Mellesleg a rásegítésnek köszönhetően stílusos kerékpárunk nyergében tartani tudjuk a tempót a hagyományos kerékpárokkal, így a Nadeo akár közös kirándulásokhoz is beválhat.

A motor nélküli Gepidák megjelenése is frissül 2017-ben...

A motor nélküli Gepidák megjelenése is frissül 2017-ben…

2017-ben az elektromos rendszerrel nem rendelkező Gepida kerékpárok – legyen szó a városi, túra vagy MTB modellekről – ugyancsak az új Gepida designt és megjelenést kapják. Élénkebb, modernebb, a kerékpáripari trendet ízlésesen követő színvilág és grafika jellemzi az egész palettát.

Kiegészítők és stílusos ruházat is rendelkezésre áll a jövő évi kínálatban...

Kiegészítők és stílusos ruházat is rendelkezésre áll a jövő évi kínálatban…

További információ a Gepida 2017-es kerékpárkínálatról és az ugyancsak magas szintet képviselő kiegészítőkről és ruházatról a forgalmazó honlapján olvasható.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo