fbpx

Egyre bővülő programválaszték a 12. Mapei Tour de Zalakaroson

Idén a szokásos dátumnál egy héttel később, június 22-23-án kerül megrendezésre a Mapei Tour de Zalakaros kerékpárverseny. Idén azonban már a pénteki napon elkezdődik a bringás kavalkád Zalakaroson.

A már november óta nyitva álló nevezés adatai alapján egyre népszerűbb a céges hobby időfutam verseny, a Kis-Balatont körbejáró Szabadics Ride Company Challenge. Idén immár 50 csapat méri össze magát 33 kilométeren 2 kategóriában. A verseny egyre népszerűbb a hölgyek körében is, idén előreláthatólag 4 teljes női csapat is indul a versenyen.

A zalakarosi kerékpáros jamboree nemcsak a sportról szól, családoknak is tökéletes hétvégi program lehet. A 33 km-es Karos Spa Kis-Balaton családi túrán keresztül a 60 km -es Villtek Teljesítménytúrán át, a leghosszabb 137 km-es Bikestyle Zalakaros maratonig mindenki megtalálhatja saját kihívását. A 137-es táv tavaly új szakasszal gazdagodott – a Zalaerdő Zrt. jóvoltából felújított gyönyörű hegyi út idén is benne maradt az útvonalban, így 3 hegyi hajrában kell bizonyítani a leggyorsabbaknak.

A hosszú és középtáv a zalakarosi Gyógyfürdő térről indul és oda is érkezik vissza, míg a Termál-tó partján lesz kialakítva a családi túra befutója – itt gyönyörű környezetben tudják kipihenni a családok a túra fáradalmait. Eredményhirdetésre és a nyeremények kisorsolására vasárnap délután a megszokott helyszínen, a Gyógyfürdő téren kerül sor.

Idén a programkínálat egy teljesen újragondolt gyerekversennyel is bővül: szombat délután a Termál-tó körül kialakított pályán indul a Zobori Kid’s Ride a Zobori Élménypark támogatásával. Emellett a szervezők egy, a gyerekek előtt egész hétvégén nyitva álló, szakemberek által összeállított bringás akadálypályán is kipróbálhatják magukat.

A verseny előestéjén, pénteken pedig a Szabadics Zrt. támogatásában a New Level Empire ad ingyenes koncertet a Dísz téren.

A rajtcsomagok kiosztása péntek délután indul – új helyszínen, a Gránit Gyógyfürdő északi bejáratánál. Online előnevezésre június 10-ig van még lehetőség, ezt követően a helyszínen is lehetséges a nevezés minden futamra, kivéve a Szabadics Ride Company Challenge céges versenyre, ahol a rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően már nem lehet nevezni.

Díjazás

A Bikestyle Zalakaros Maratonon és a Villtek Teljesítménytúrán az abszolút első férfi és női teljesítőn felül a korcsoportok(-18, 19-39, 40-49, 50-59, 60-) első három helyezettjét is díjazzák serleggel, éremmel és tárgyjutalommal, ezenkívül a legidősebb és a legfiatalabb női, illetve férfi teljesítőt is díjazzák.
A maratoni távon egy különleges hegyi versenyre is sor kerül, a szervezők 4 hegyihajrát jelölnek ki a pályán, ahol az elsőként felérők 3-2-1 pontot gyűjthetnek, melyet a végén összeadnak és a legtöbb pontot gyűjtő külön serleget kap.

 

Az eredményhirdetést követően egy darab, 1.200.000,- Forint értékű CIPOLLINI RB1K kerékpárvázat sorsolnak ki a 137 km-es BikeStyle Országúti Maraton résztvevői között az országúti maraton névadó szponzora, Bebtó Zoltán (a BikeStyle kerékpárüzlet tulajdonosa) és a rendezvény kiemelt támogatója, a Macchiato Caffe Hévíz jóvoltából. A méret miatt sem kell aggódnod, a nyertesnek megfelelő méretűre természetesen kicseréli a támogató a vázat az eseményt követően.

Horvát – magyar közös tekerés

Zalakaros és a horvátországi Krizevci városa közös, a Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében számos kerékpárturisztikai fejlesztést valósított meg, amelyeket számos kerékpáros rendezvény is kísér mind a határ ezen, mind pedig a túloldalán. A jelenleg futó projekt lezárásaképpen a Kriz-Zal Bike Day keretében június 21-én egy közel 130 km-es nemzetközi kerékpártúrára kerül sor, ahol magyar és horvát bringások együtt járják be a két város összekötő, gyönyörű természeti környezetben áthaladó bringabarát útvonalakat. Péntek délután pedig a vállalkozó kedvű bringások egy rövid időfutam verseny keretében mérhetik össze gyorsaságukat a Gyógyfürdő térről fel a karosi kilátóba!

Találkozzunk és bringázzunk együtt tehát június 21-22-23-án a Kriz-Zal Bike Dayen és a MAPEI Tour de Zalakaroson!

További információ, nevezés és szállásajánlatok: www.tourdezalakaros.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo