fbpx

Egy tömegbukás mérlege: a belgák összetett menőjének véget ért a Tour de France…

A belga Jurgen Van Den Broeck, akit évről évre a Tour de France dobogóra esélyes versenyzői között tartunk számon és már bizonyított is kiváló eredményekkel, folytatja pechsorozatát, a tegnapi szakaszon elszenvedett bukása után olyan súlyosnak bizonyul térdsérülése, hogy nem áll rajthoz a mai, 6. etapon.

bukas

A Lotto-Belisol 2010-ben és 2012-ben is negyedik helyen záró kerekese az 5 szakasz hajrájában keveredett tömegbukásba (korábban az emelkedőn is volt egy baleset), és 2011 után most ismét baleset következtében kellett kiszállnia a francia körversenyről. Van Den Broeck mellett a francia Maxime Bouet és a spanyol Haimar Zubeldia járt a legrosszabbul a tömegbukásban, az Ag2R bringása csuklóját, a Radio Shack versenyzője pedig bal kezét törte el.

A kanadaiak Giro-győztesének, Ryder Hesjedal-nak (Garmin) bordája tört az esés következtében, de információink szerint folytatja (ahogy csapattársa, Christian Vande Velde is), a kiváló francia sprinter, Nacer Bouhanni (FDJ) is összezúzta magát, a német Andreas Klöden (Radio Shack) is elég csúnyán festett.

Megemlítendő, hogy Contador egyik legfontosabb segítője, Benjamin Noval is csúnyán megzúzta a bal kezét, és a már 1, szakasz óta sérült, az emlékezetes szögesdrótos bukásáról elhíresült Johnny Hoogerland (Vacansoleil) is újra elesett.

100. Tour de France: Kikre érdemes figyelni? – a 22 csapat és az esélyesek bemutatása

A 100. Tour de France itinere: a szakaszok részletesen, hegyek, esélyek

A 100. Tour de France – számok, trikók, díjak, statisztikák, érdekességek

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo