fbpx

Egy busz tette hihetetlen izgalmassá a Tour de France nyitányát – videó

Gyakorlatilag káoszba fulladt a 100. Tour de France első szakasza Korzikán, miután a mezőny előtt érkező karavánból az Orica-GreenEdge csapatbusza beszorult a célkapu alá, és 5 kilométerrel a cél előtt még azt sem lehetett tudni, hol lesz maga a cél…

Névtelen1

A Porto-Vecchio és Bastia közötti 213 kilométeres táv utolsó 20-30 kilométerén már együtt haladt a mezőny, amikor jött a hír, a busz nem mozdul… Ezért ahogy vészesen közelítette Bastiát a peloton, a szervezők szükségmegoldásként léptek: a 3 kilométert jelző kapu alatt lesz a cél…

A mezőny borzasztó idegesen reagált több bukás is történt, benne sztárokkal, favoritokkal, teljes volt a káosz.

Amikor már majdnem elérte a peloton az „új célt”, sikerült kiszabadítani a buszt, így újabb döntés született: mégis az eredeti célvonalon lesz a cél… A bukásokban megfogyatkozó mezőnyt – Cavendish, Sagan, Greipel és sokan mások nélkül – az Argos-Shimano csapata vezette Kittelnek a végén.

tour_2013_01_01

Az utolsó kilométeren a holland Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) próbálkozott egyedül, persze hiába. A véghajrát Alexander Kristoff (Katyusa) nyitotta meg, de Kittel gyorsabb volt, balról egy-az egyben megverte a norvégot.

A favoritok közül is többen hátul rekedtek, Alberto Contador (Saxo) is megsérült a bukásban, egyelőre nem lehet tudni, mennyire súlyosan. Chris Froome (Sky) a mezőnyben érkezett, pedig számára a rajt volt macerás, defektet kapott és kerékpárt is kellett cserélnie.

Videón a végjáték:

A busz a célfotó berendezést is elrontotta, így pontos eredménylista nincs, összetettben pedig a káosz miatt a zsűri döntése értelmében azonos időt kap mindenki, hiszen a bukások a „célhoz” képest három kilométeren belül is történtek, meg nem is… Egy biztos, a sárga trikót Marcel Kittel húzhatta fel magára.

Az 1. szakasz eredménye:

1. Marcel Kittel (Ger) Team Argos – Shimano

2. Alexander Kristoff (Nor) Katusha

3. Danny Van Poppel (Ned) Vacansoleil-DCM

Összetettben mindenki azonos idővel került az 1. szakasz eredménylistájára.

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo