fbpx

Dupla hétvégével zárul a Gravel Magyar Kupa az Őrségben

Július 20-21-én rendezik a Bianchi Gravel Magyar Kupasorozat utolsó két fordulóját, a Sárvár-Vasvár Gravellel és az Őrség Gravellel zárul a hazai sorozat.

Gyorsan a végére értünk az 5 fordulós Bianchi Gravel Magyar Kupának, ugyanis az áprilisban a Mátrában kezdődő sorozat utolsó két állomására július 20-21-én kerül sor, ráadásul a két fordulót egy hétvégén rendezik, ami igazi kihívás a gravel versenyzők számára. Szombaton Sárvár és Vasvár között, míg vasárnap a szomszédos Őrségben mérhetik össze erejüket a hazai gravel bringások.

A dupla versenyhétvége több különlegességet is tartalmaz, a szombati Sárvár-Vasvár fordulón, mint a nevéből is látszódik a 136 km-es hosszú távnál nem egy helyen lesz a rajt és a cél, ezért a szervezők gondoskodnak transzferről, reggel a célból Vasvárról a rajtba Sárvárra viszik át a versenyzőket és kerékpárjaikat. A rajtidőpontok is mások lesznek az eddigi megszokottak helyett, a hosszú táv 11.30-kor vág neki a távnak Sárvárról, míg a rövid táv 13.30-kor rajtol Vasvárról. A pálya túl sok szintet nem tartalmaz, hosszú távon a 136 km-hez közel 1100 méter szint tartozik, míg a rövid táv 71 km-hez 700 méter, viszont a júliusi időjárás nehézzé tudja tenni a versenyt. A cél cserében a vasvári Szentkútfürdőnél lesz, ahol le tudják hűteni magukat a bringások.

Vasárnap reggel 9.30-kor Csákánydoroszlóról a Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközponttól rajtol el az Őrség Gravel hosszú távja, rájuk ezen a napon 147 km vár közel 1400 méter szinttel a két körös pályán, de a távtól nem kell megijedni, mert lendületes, gyors pályát választottak a szervezők. A rövid táv ezen a napon is később rajtol, 11.30-kor vágnak neki a 80 km-es távnak, így közel egyszerre fognak célba érni a hosszú távos mezőnnyel. Az eredményhirdetésen nemcsak az Őrség Gravel díjait fogják kiosztani, hanem a Gravel Magyar Kupa összetettjének díjazására is sor kerül.

Előnevezni itt tudtok, de a helyszínen is lesz lehetőség nevezni:
Sárvár-Vasvár Gravel
Őrség Gravel

További információkat a verseny oldalán találtok:
Sárvár-Vasvár Gravel
Őrség Gravel

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo