fbpx

Csomor Erika sikere a zürichi féltávú triatlonversenyen

A zürichi IRONMAN 70.3 féltávú triatlonversenyen, 2009. június 8-án hatalmas csatáknak lehettek szemtanúi a résztvevők és a nézők. Mindkét nem versenyében, de az amatőrök között is meglepetés-eredmények születtek a legendásan nehéz pályán. Csomor Erika nagyszerű formában kezdett, leggyengébb számában is a legjobbak között lépett partra, alig másfél perccel lemaradva a legjobban úszó svájci XTerra versenyzőtől Sybille Mattertől.

zurich_1

A kerékpáron azonban megmutatta azt az oldalát, amitől rettegnek az ellenfelei – fantasztikus kerékpározással nemcsak hamar feljött a mezőnyre, hanem maga mögé is utasított mindenkit. A fiatal svájci Sara Schütz azonban nem szakadt le, mint a többiek, hanem tisztes távolból, de felvette a magyar versenyző sebességét. Erikának a végén közel 1 perc előnye volt, amikor futni indult – ez pedig számára a győzelemhez elegendő szokott lenni. A svájci lány azonban meglepte többszörös világbajnokunkat, és másfél perccel jobb időt futva a cél előtt megelőzte.

Meglepetés-győzelem született a férfiaknál: Ronnie Schildknecht olyan fantasztikus kerékpáros szakaszgyőzelmet aratott, amellyel megnyerte a versenyt, pedig az úszás után még hatalmas hátránnyal érkezett a depóba és a futása sem volt a legjobbak között.

A magyarok további eredményei: Csőke Balázs kerékpáron hatalmasat bukott, kórházba került, de már túl van kivizsgálásokon, hamarosan felépül. Boronkay Péter korosztályosan a 43. helyen futott be a célba – ami a 135 nemzetközi induló között nagyon szép eredmény, amit még különlegesebbé tesz, hogy Péter hátrányos helyzetben versenyzett a többiekkel, bal karja ugyanis amputált.

A versenyzőknek közel 900 m szintet kellett megmászniuk, ami féltávú triatlonversenyek esetben nagyon szokatlan – ezért is tekintik az egyik legnehezebb ilyen versenynek a svájci futamot.

Eredmények:

Nők:
1. Schütz, Sarah (Dübendorf) – 4:28’26,8″
2. Csomor, Erika (Százhalombatta) – 4:29’03,2″
3. Thürig, Karin (Retschwil) – 4:35’03,3″

Férfiak:
1. Schildknecht, Ronnie (Thalwil) – 3:54’30,1″
2. Aigroz, Mike (Château-d’Oex) – 3:56’10,5″
3. Degasperi, Alessandro (Campestrin) – 3:57’47,7″

Forrás: multisportinfo.hu
További információk: http://70.3ironman.ch
Fotó: ironman.ch

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo