fbpx

Autómentes marad a Lánchíd!

Június 20-án a budapesti főpolgármester a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy utasítja a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy véglegesítsék a híd jelenlegi forgalmi rendjét, azaz a jövőben is csak a taxisok, a buszok, a motorosok, biciklisek és gyalogosok használhatják majd a Lánchidat.

Az elmúlt hónapokban többször írtunk róla, hogy ideiglenesen kitiltották a felújított Lánchídról az autókat, mellyel szeretnék dugómentessé tenni Budapest legrégebbi hídját, ami egyébként sem bonyolított óriási autóforgalmat, de mégis állandóan hatalmas dugók voltak ezen a hídon. Így adta magát a lehetőség, hogy a nyugati mintáknak megfelelően visszaadják a főváros egy fontos darabját az embereknek, és csak a gyalogosok, biciklisek, motorosok, buszok, taxik használhassák. A végleges döntést megelőzően kérték a budapesti lakosokat, hogy nyilvánítsanak véleményt ezzel a kérdéssel is kapcsolatban a Budapesti Lakógyűlés konzultáció keretén belül.

Végül június 18-án lezárult a Budapesti Lakógyűlés. Összesen 136 435 tizennégy éven felüli budapesti lakos nyilvánította ki véleményét az Új Lánchíddal kapcsolatban: a válaszadók 79 százaléka fenntartaná a jelenlegi forgalmi rendet a Lánchídon, ami azt jelenti, hogy a jövőben is csak a taxisok, a buszok, a motorosok, biciklisek és gyalogosok használhatják majd a hidat.
A főpolgármester a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy utasítja a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy véglegesítsék a híd jelenlegi forgalmi rendjét, azaz autómentes marad a felújított Lánchíd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo