fbpx

Bikemag Megateszt: akkor kezdjük!

Hasonlóan tömény összehasonlító kerékpárteszt még nem volt a Bikemag történetében: az elmúlt másfél héten át közel harminc bringát nyúztunk a horvátországi Turanj környékén.

A Zadar alatti falvak márciusi nyugalmát bringások törték meg...

A Zadar alatti falvak márciusi nyugalmát bringások törték meg…

Olvasóink számára az idei tavasz és a nyár eleje kerékpártesztekben sűrűnek ígérkezik, heti két-három frissen kipróbált géppel, rengeteg részletfotóval. Jövő héten már indítjuk is a tesztek sorát, addig röviden pár szót a bringákról, mire számíthattok…

Új bringák, új lejtők, új élmények

Új bringák, új lejtők, új élmények

A Bikemag Megateszt egyik kellemes meglepetése volt a CTM márka, sosem próbáltuk eddig ezeket a bringákat, s annak ellenére, hogy nem vártunk sokat, szinte minden szempontból remek kerékpárokat ismertünk meg. Hasonlóan ügyes jószágok egy alacsonyabb árkategóriában a szintén először tesztelt Devronok is.

Ezt a bringát nem lehetett tőle elvenni...

Ezt a bringát nem lehetett tőle elvenni…

Szerencsére az all-mountain és enduró mountain bike-ok tesztelésére is találtunk alkalmas terepet, a full XTR-rel szerelt karbon Cube Stereo mindenvivő volt ebben a kategóriában, de a Lapierre Zesty-nek sem kell szégyenkeznie…

Bringázásra a tengerpart is alkalmas

Bringázásra a tengerpart is alkalmas

Ha már XTR, az elektromos váltórendszer triplatányéros hajtóműves változata Horvátországban – nincs mit szépíteni rajta – csúnyán leszerepelt, így nem kérdés, hogy 2015-ben a mechanikusat választanám. Terveink szerint kap még egy esélyt, hátha tudunk finomítani a beállításokon…

Cannondale-ek nyergében

Cannondale-ek nyergében

XC/Maraton vonalon kedvenceink a Cannondale bringák voltak, a Lefty villák toronymagasan jobbak bármelyik más létező teleszkópnál a piacon, legyenek beépítve a merev alumínium F29-be, vagy az össztelós karbon Scalpelbe.

A KTM Ultra Sport 1964 (és egy kis munkamegosztás)

A KTM Ultra Sport 1964 (és egy kis munkamegosztás)

A „pénztárcakímélőbb árkategóriában” kimagasló volt a rendkívül stílusos KTM Ultra Sport 1964, amely nem csak kinézetében menő, de menettulajdonságaiban is kimagasló. Persze a kategóriatársak, a Cube, a CTM, stb. ugyancsak rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amiért érdemes őket választani.

Cube Access WLS - kimondottan hölgyeknek

Cube Access WLS – kimondottan hölgyeknek

A Cube-tól kimondottan hölgyek számára tervezett kerékpárokat is kaptunk, mind az országúti: mind a mountain bike modellt sikerült összevetni a nem specifikus kerékpárokkal, vajon érdemes-e a lányoknak ilyet vásárolni…

Általában napnyugtáig folyt a kemény munka

Általában napnyugtáig folyt a kemény munka

Országúton pedig egy igen komoly olasz kontingens érkezett hozzánk a Botecchia műhelyből, köztük hagyományos-, aero- és egy „mégaeróbb” sportkerékpár, melyeket nagyon érdekes volt összehasonlítani.

Author Charisma

Author Charisma

Az aszfaltszaggatók között feltűnt egy rég nem tesztelt márka, az Author egyik képviselője is, valamint a manapság lassan külön kategóriát képviselő komfort országútikból sem volt hiány: egy Lapierre, egy Cube és egy Merida is bejáratódott a tengerpati utakon.

Egy kis pihenő és hamarosan kezdünk!

Egy kis pihenő és hamarosan kezdünk!

Emlékeztetőül a tesztelt kerékpárok listája:

https://bikemag.hu/magazin/hirek/bikemag-megateszt-27-db-bringa-a-gorcso-alatt

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo